<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Krever strømtillegg for bankansatte

Penger kan ikke være problemet, mener den tyske fagforeningen Ver.di, som krever at storbankene hjelper lavtlønte med strømregningen.

  Publisert 21. sep. 2022 kl. 15.03
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 238 ord
  KREVER STRØMTILLEGG: Den tyske fagforeningen Ver.di. Foto: NTB

  Tysklands største fagforening for ansatte i tjenestesektoren, Ver.di, krever at storbanker som Deutsche Bank og Commerzbank skrur opp utbetalingene til lavtlønte for som hjelp til å hanskes galopperende inflasjon og energipriser, melder Reuters og viser til Handelsblatt. 

  Ver.di vil ha arbeidsgivere til å gjøre to engangsutbetalinger på 1.500 euro hver til omkring 40.000 ansatte i «backoffice» som ikke er på stort mer enn minimumslønn – én utbetaling i år og én neste år. 

  – Bankene har også lavtlønte

  «Det finnes lavtlønte også i bankindustrien. For disse strammer det seg nå veldig til finansielt,» skriver Jan Duscheck – fagforeningens gruppeleder for bankansatte og styremedlem i Deutsche Bank i en tweet onsdag.

  Kravet utgjør en ny, potensiell kostnadssmell for bankene som nyter godt av høyere utlånsinntekter i takt med at sentralbankene hever rentene aggressivt for å stagge inflasjonen. 

  Commerzbank-sjef Manfred Knof opplyste ifølge Bloomberg på en konferanse tirsdag at han fastholder de finansielle målene for 2022 og 2024, ikke minst fordi romslige statlige hjelpeordninger har mildnet utsiktene til mislighold.

  – Penger kan ikke være problemet

  Inflasjonen i eurosonen satte ny rekord igjen i august, med 9,1 prosent på årsbasis og energiprisene som den største driveren.

  «Commerzbank og Deutsche Bank har gått med overraskende høye overskudd så langt i år. Så penger kan ikke være problemet», skriver Ver.di i en brosjyre publisert på internett.

  De to nevnte bankene har ikke returnert henvendelsene fra Reuters for kommentarer til saken.