<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Seks aksjer som følger et viktig Buffett-prinsipp

Credit Suisse har plukket seks aksjer i beste Warren Buffett-ånd. Her er navnene.

Publisert 23. sep. 2022 kl. 11.28
Oppdatert 27. sep. 2022 klokken 14.16
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 201 ord
ANBEFALINGER: Warren Buffett, toppsjef for Berkshire Hathaway. Foto: Getty Images

En sikker livbøye mange investorer hekter seg på i vanskelige tider i markedet er Warren Buffett. Han har navigert usikre markeder i flere tiår og kan skilte med eventyrlig avkastning for sine noe forsiktige tilnærming.

Buffett har mange krav til sine investeringer – blant annet at det skal være kvalitetsaksjer med stabil inntjening – men et annet krav er at de skal ha en «økonomisk vollgrav». 

Det handler om at selskapene må kunne opprettholde konkurransemessig fordel mot konkurrentene sine – enten om det er gjennom bedre skalering eller bedre businessmodell.

«Det viktigste er å prøve å finne et selskap med en bred og langvarig vollgrav rundt seg, som beskytter den økonomiske festningen», skrev Buffett i et notat tilbake i 1995.

Air Products & Chemicals kan stige over 20 prosent. Selskapet driver med salg av gasser og kjemikalier til industriell bruk. 

Hershey anbefales kjøpt og Credit Suisse ser mer enn 5 prosent annualisert vekst i 2022. Aksjen har steget nesten 17 prosent hittil i år. 

– Stigningen vil mest sannsynlig fortsette i 2022 og videre. Dagligvarekjedene har gitt selskapet mer hylleplass, sier Credit Suisse-analytikerne i notatet.

McDonalds trekkes også frem som godt posisjonert til å levere godt til tross for markedssituasjonen. 

Andre selskaper som inkluderes i listen er Microsoft, Nextera and Autodesk.