<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Seks aksjer som følger et viktig Buffett-prinsipp

Credit Suisse har plukket seks aksjer i beste Warren Buffett-ånd. Her er navnene.

    Publisert 23. sep. 2022 kl. 11.28
    Oppdatert 27. sep. 2022 klokken 14.16
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 201 ord
    ANBEFALINGER: Warren Buffett, toppsjef for Berkshire Hathaway. Foto: Getty Images

    En sikker livbøye mange investorer hekter seg på i vanskelige tider i markedet er Warren Buffett. Han har navigert usikre markeder i flere tiår og kan skilte med eventyrlig avkastning for sine noe forsiktige tilnærming.

    Buffett har mange krav til sine investeringer – blant annet at det skal være kvalitetsaksjer med stabil inntjening – men et annet krav er at de skal ha en «økonomisk vollgrav». 

    Det handler om at selskapene må kunne opprettholde konkurransemessig fordel mot konkurrentene sine – enten om det er gjennom bedre skalering eller bedre businessmodell.

    «Det viktigste er å prøve å finne et selskap med en bred og langvarig vollgrav rundt seg, som beskytter den økonomiske festningen», skrev Buffett i et notat tilbake i 1995.

    Air Products & Chemicals kan stige over 20 prosent. Selskapet driver med salg av gasser og kjemikalier til industriell bruk. 

    Hershey anbefales kjøpt og Credit Suisse ser mer enn 5 prosent annualisert vekst i 2022. Aksjen har steget nesten 17 prosent hittil i år. 

    – Stigningen vil mest sannsynlig fortsette i 2022 og videre. Dagligvarekjedene har gitt selskapet mer hylleplass, sier Credit Suisse-analytikerne i notatet.

    McDonalds trekkes også frem som godt posisjonert til å levere godt til tross for markedssituasjonen. 

    Andre selskaper som inkluderes i listen er Microsoft, Nextera and Autodesk.