<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Etterlyst internasjonalt – hevder han ikke gjemmer seg

Interpol har utstedt rødt varsel for Do Kwon, etter at kryptovalutaen hans tok med seg milliarder av dollar ned i dragsuget.

    Publisert 27. sep. 2022 kl. 10.10
    Oppdatert 27. sep. 2022 klokken 10.12
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 276 ord
    SIKTET: Do Kwon, gründer og adm. direktør i Terraform Labs, sier han koder i stuen sin om dagen. Foto: Woohae Cho/Bloomberg

    Da kryptovalutaen TerraUSD gikk under tidligere i år, mistet investorer så mye som 60 milliarder dollar.

    Politiet har siktet en av gründerne bak, Do Kwon, sammen med fem andre, blant annet for svindel og brudd på kapitalmarkedsloven.

    Sørkoreanske påtalemyndigheter utstedte en arrestordre for Kwon i midten av september, men har ikke klart å pågripe ham ennå. Kwon, som er fra Sør-Korea, var trodd til å være i Singapore, men politiet mente tidlig at han hadde rømt landet.

    – Jeg går på turer

    Nå har Interpol sendt ut et rødt varsel om Kwon, noe som vil si at de ber politiet i alle land om å pågripe gründeren og utlevere han til sørkoreansk politi, skriver Bloomberg.

    Forrige gang politiet mente at Kwon hadde rømt landet, svarte gründeren på Twitter at han på ingen måte var på rømmen. Nå har han gitt lyd fra seg igjen, og budskapet er noe kjent.

    – Jeg gjør ingen innsats i å gjemme meg. Jeg går på turer og på kjøpesentre, skriver han på Twitter.

    Videre sier han at han har prøvd å søke etter seg selv på Interpols oversikt over etterlyste, uten hell.

    – For noe som har «varsel» i seg, gir de visst ingen varsel.

    Prøver å lokalisere Kwon

    Politiet er ordknappe når det kommer til etterforskningen av Kwon.

    – Å lokalisere og arrestere noen er vanskelig. Situasjonen endrer seg hele tiden. Vi gjør vårt beste for å få tak i ham, sier påtalemyndigheten i Seoul.

    Terra-kollapsen førte til krakk i flere andre kryptovalutaer, og samlet sett tapte kryptomarkedet mer enn 500 milliarder dollar i ukene som fulgte.