<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skilte seg og tok med seg 400 mrd. – nå skiller hun seg igjen

MacKenzie Scott skiller seg fra ektemannen etter bare snaue to års giftermål. 

  Publisert 29. sep. 2022 kl. 09.26
  Oppdatert 29. sep. 2022 klokken 10.21
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 230 ord
  SKILLER SEG: MacKenzie Scott skiller seg igjen. Foto: AP Photo

  MacKenzie Scott tok med seg en enorm formue ut av sitt forrige ekteskap med Amazon-gründer Jeff Bezos. Gjennom the Giving Pledge har hun forpliktet seg til å gi bort store deler av formuen til veldedighet og har hittil holdt løftet.

  Et løfte det virker som hun tar noe lettere på er imidlertid ekteskapsløftet. Nå skiller hun seg nemlig igjen fra mannen hun har vært gift med i så vidt to år – Dan Jewett.

  Scott og kjemilæreren Jewett giftet seg i 2021, bare snaue to år etter Scott skilte seg fra Bezos. Giftermålet ble kjent etter Dan Jewetts navn dukket opp på nettsidene til Giving Pledge. Nå er det kun Scotts ansikt som pryder nettsiden.

  Halverer kursmålet – ser fremdeles dobling
  Gard Aarvik i Pareto Securities senker sitt kursmål på Vow Green Metals til 4 kroner pr aksje fra tidligere 9 kroner og gjentar kjøpsanbefaling. Se videoen for analytikernes tanker om laksekrakket på børs i dag, hvilke aksjer som går klar av sjokkskatten og mer om Vow Green Metals.

  «Vi ber om at retten oppløser giftermålet vårt. Underholdsbidrag er ikke nødvendig», sier Scott i en innmelding til King County Superior Court i Washington State mandag, ifølge New York Times

  Innmeldingen viser at det tidligere paret har en kontrakt for hvordan eiendom og andre personlige eiendeler skal deles dem i mellom. Det står ingenting om særeie, men det henvises til kontrakten om fordeling.

  Scott fikk hele 36 milliarder dollar – nær 400 milliarder kroner – fra sin forrige skilsmisse med Bezos og forpliktet seg til å dele ut mye av formuen i 2019. Siden den gang har hun gitt bort hele 12 milliarder dollar – 130 milliarder kroner – til diverse veldedige formål.