<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Økning i kredittkortgjeld som ikke blir betalt ved forfall

I løpet av de fire siste månedene har kredittkortgjelden i Norge som ikke blir betalt ved forfall, økt med 1,1 milliarder kroner.

Publisert 1. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 107 ord
MILLIARDØKNING: I løpet av de fire siste månedene har kredittkortgjelden som ikke blir betalt ved forfall i Norge økt med 1,1 milliarder kroner. Foto: NTB

Forrige måned ble det samlede kredittkortgjelden redusert med 500 millioner kroner. 700 millioner ble betalt ved forfall, mens 400 millioner ble rentebærende kreditt.

– Det er bekymringsfullt hvis trenden med økning av rentebærende kredittkortgjeld fortsetter, siden dette kan tyde på at flere sliter med å betale på grunn av økte renter og kostnader, sier Svein Ove Karstensen, daglig leder i Norsk Gjeldsinformasjon, i en pressemelding.

Den totale forbruksgjelden i Norge er uendret fra forrige måned og er på 150,5 milliarder kroner, opplyser Norsk Gjeldsinformasjon. Men i løpet av de tolv siste månedene har forbruksgjelden økt med 900 millioner kroner.

(NTB)