<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kim Kardashian får kryptobot på 1,26 million dollar

Det amerikanske finanstilsynet og realitystjernen har inngått forlik for reklame for en kryptovaluta som senere kollapset.

    Publisert 3. okt. 2022 kl. 13.55
    Oppdatert 3. okt. 2022 klokken 14.15
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 290 ord
    FIKK BOT: Kim Kardashian på Met-gallaen tidligere i år. AFP

    I juni 2021 la Kim Kardashian ut et innlegg på sin Instagram-konto, der hun reklamerte for Ethereum Max. Litt senere samme måned tapte den nyoppstartede kryptovalutaen nesten all sin verdi.

    Det reagerte det amerikanske finanstilsynet (SEC) på, som stevnet Kardashian for retten for villedende reklame som har ført til at investorer tapte penger. Flere andre kjendiser ble også stevnet, blant annet bokseren Floyd Mayweather.

    Ifølge CNBC skal realitystjernen også ha unnlatt å opplyse om at hun fikk betalt 250.000 dollar for reklamen. Nå har hun betalt 1,26 million dollar i et forlik, tilsvarende 13,6 millioner norske kroner.

    REKLAMEN: Kim Kardashian reklamerte for Ethereum Max i flere storyer på Instagram i fjor. Om man sveipet opp her, kom man til en side der man kunne kjøpe kryptovalutaen. Skjermbilde fra Instagram

    Kardashian gikk også med på å ikke promotere kryptovaluta på tre år, og hun vil samarbeide i etterforskningen, opplyser SEC.

    – Denne saken er en påminnelse om at når kjendiser eller influensere promoterer investeringsmuligheter, inkludert kryptovaluta, så betyr ikke det at slike investeringene er riktig for alle, sier styreleder i SEC, Gary Gensler ifølge CNBC.

    Finanstilsynet opplyser også om at Kardashian verken har innrømmet eller nektet for skyld i hendelsen. De understreker at publikum har krav på å vite om annonsørene er subjektive, noe de mener Kardashian ikke var i og med at hun fikk betalt for reklamen.

    – Ms. Kardashians sak er også en påminnelse til kjendiser og andre om at loven krever at de skal opplyse for offentligheten når og hvor mye de blir betalt for å fremme investering i verdipapirer, sier Gensler.

    Boten inkluderer de 250.000 Kardashian fikk betalt for reklamen pluss renter, i tillegg til selve boten på 1 million dollar. Kim Kardashian har ikke kommentert saken.