<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Har ikke sett maken siden coronakrakket

Investorer tok 32 milliarder dollar ut av hedgefond i andre kvartal, og høyere renter peker mot at trenden fortsetter.

  Publisert 5. okt. 2022 kl. 14.10
  Oppdatert 5. okt. 2022 klokken 15.05
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 223 ord
  EXIT: 32 milliarder dollar ble tatt ut av verdens hedgefond i andre kvartal. Foto: NTB

  Investorer tok 32 milliarder dollar ut av hedgefond i andre kvartal 2022, viser ifølge Reuters en rapport fra dataselskapet Preqin, som spesialiserer seg på alternative investeringer.

  For industrien med en forvaltningskapital på 4.100 milliarder dollar er uttaket er det største i et kvartal siden coronapandemien brøt ut for alvor i første kvartal 2020.

  – Kan fortsette

  Rapporten drar frem inflasjon, geopolitisk uro og Ukraina-krigen som årsaker, og åpner for at uttakene kan fortsette når sentralbankene setter styringsrentene ytterligere opp i sin kamp mot inflasjonen. 

  På toppen av alle renteøkningene gjennom september utløste forrige ukes kraftige oppgang i britiske statsobligasjonsrenter en serie av krav (margin calls) mot britiske pensjonsfond om å stille ytterligere sikkerhet for belånte investeringer i såkalte gilts. De mest forsiktige av fondene måtte raskt begynne å selge gilts for å møte marginkravene. Obligasjonskursene faller når rentene stiger.

  Mest i Europa

  Global usikkerhet «la betydelig press på markedene og tvang investorer til å gå over sammensetningen av sine porteføljer», heter det ifølge nyhetsbyrået i rapporten. Og svak avkastning i andre kvartal hjalp heller ikke på.

  Europeiske hedgefond opplever det klart største uttaket, med hele 28,4 milliarder dollar i andre kvartal og 49,2 milliarder dollar i første halvår.

  Nå som stressnivået i markedene har økt, påpeker Preqin ifølge Reuters at hedgefond er klare for å gjøre sitt beste, spesielt fond som benytter seg av makrostrategier.