<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russisk milliardær vil ikke være russisk lenger

Vladimir Putins krigshandlinger i Ukraina får konsekvenser. Nå gir milliardær avkall på statsborgerskapet sitt. 

  Publisert 11. okt. 2022 kl. 10.21
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 156 ord
  FORLATER: Yuri Milner, grunnlegger av DST Global, er ikke lenger å regne som russisk. Foto: Reuters

  Den israelsk-russiske milliardæren Yuri Milner har gått ut på Twitter og sagt at han har gitt avkall på sitt russiske statsborgerskap.

  – Min familie og jeg dro fra Russland for godt i 2014 etter annekteringen av Krim-halvøya. Denne sommeren har vi offisielt fullført prosessen av å gi avkall på vårt russiske statsborgerskap, skriver han i Twitter-meldingen.

  Milner er grunnleggeren av DST Global og har tjent seg søkkrik på å satse på kinesiske tech-giganter som Alibaba og JD.com, i tillegg til Facebook, Snapchat, Twitter og Airbnb, melder Wall Street Journal. Forbes' estimater viser at Milner har en formue på rett under 80 milliarder kroner. 

  Den israelsk-russiske milliardæren har ingen eiendeler i Russland og DST Globals nettsider understreker at han har 97 prosent av sin formue utenfor landets grenser. Han har heller aldri møtt Vladimir Putin, verken individuelt eller i en gruppe, ifølge nettstedet.

  Milner har vært israelsk statsborger siden 1999 og har ikke besøkt Russland siden 2014, ifølge DST Global