<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Garantert god avkastning

Shaquille O'Neal deler et investeringsprinsipp han lærte av Jeff Bezos. Han lar ikke pengesummen svekke dømmekraften hans. 

Publisert 11. okt. 2022 kl. 14.30
Oppdatert 11. okt. 2022 klokken 14.31
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 260 ord
LÆREMESTER: NBA-legende Shaquille O’Neal har Jeff Bezos som læremester.  Foto: Bloomberg

NBA-legende Shaquille O'Neal deler et investeringsprinsipp han lærte av Amazon-grunnlegger Jeff Bezos. Han har selv fulgt prinsippet helt siden han hørte det.

– Jeg var på en tech-konferanse i Vegas og hørte den store Jeff Bezos si «hvis du investerer i ting som kommer til å endre livet til mennesker; da er du garantert god avkastning», sier O'Neal i et videointervju med CNBC. 

Basketballegenden sier det i det store og hele handler om én ting – tro. 

– Tror du på produktet? Vil det endre folks liv? Det er det det handler om for meg, sier O'Neal.

Elektrisk dragrace: Porsche Taycan mot spinnvill elsykkel
Dragrace-banen på Gardermoen er blitt elektrisk. Porsche Taycan GTS må forsvare seg mot den ekstreme elsykkelen Zero SR/S, men hvilken er raskest?

Store investeringer

Basketkjempen måler 216 centimeter på strømpelesten og er ingen miniputt i finansverdenen heller.

Etter han avsluttet sin 19 år lange karriere i 2011 har 50-åringen investert i flere aksjer, deriblant Google og Apple, han eier 17 Auntie Anne’s-bakerier, 40 treningssentre og over hundre Five Guys-restauranter. Fastfood-kjeden Big Chicken er også O'Neals kreasjon.

NBA-legenden forteller at han i forrige uke ønsket å by på basketlaget Phoenix Suns, men at Bezos slo ham på målstreken.

– Du kan ikke konkurrere med Bezos. Jeg var interessert, sier O'Neal til CNBC.

Ifølge sportsgiganten ESPN er Bezos en av flere milliardærer som ønsker å by på Arizona-laget. Merkevaren «The Suns» har en estimert verdi på 1,8 milliarder dollar og kan selges for minst 2,5 milliard – 27 milliarder kroner – ifølge Forbes.

På spørsmål om hva som må til for at O'Neal skal investere forteller han at avgjørelsen tas av et investeringspanel.

– Du går til panelet først. Hvis fire av fem liker idéen går vi for det.