<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Skeidar-arving Martin Andresen har meldt flytting til Kypros

Den tidligere fotballproffen Martin Andresen har meldt flytting til Kypros. 

  Publisert 12. okt. 2022 kl. 12.10
  Oppdatert 12. okt. 2022 klokken 13.53
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 231 ord
  NY RIKING FLYTTER: Martin Andresen flytter til Kypros. NTB

  Skeidar-eier og tidligere fotballspiller Martin Andresen har meldt flytting til Kypros, ifølge E24.

  Andresens private investeringsselskap, Mime Invest, hadde i 2021 et resultat før skatt på 92 millioner kroner, en stor nedtur fra 2020 da det var på 421 millioner.

  Den 15. september ble han folkeregistert i Paphos på Kypros.

  Andresen er konsernsjef og eier av møbelkjeden Skeidar, hvor familien er majoritetseier. I fjor hadde møbelkonsernet et resultat før skatt på 93 millioner kroner, ned fra 209 millioner året før.

  I tillegg til å være næringslivsleder har Andresen også vært fotballproff i mange år. Han var landslagsspiller fra 2001 til 2009. Deretter  var han blant annet hovedtrener for Vålerenga Fotball fra 2007 til 2012. 

  Nylig ble det kjent at Andresen og familien solgte villaen sin på Nesøy i Asker for 45 millioner kroner, ifølge Budstikka.

  For 11 år siden kjøpte han luksusvillaen fra Ole Robert Reitan for drøyt 27 millioner kroner. 

  Flytter fra Norge

  Den siste tiden har flere av Norges rikeste forlatt landet til fordel for land med lavere skatt. Den mest omtalte utflyttingen var Kjell Inge Røkke, som meldte flytting til Lugano i Sveits 12. september.

  Dagen etter kunngjorde investor Tord Ueland Kolstad at også han flytter til Sveits.

  Eiendomsinvestorene Francis Stückrath, Borger Borgenhaug og teknologigründer og investor Fredrik Halvorsen flyttet også til Sveits nylig.

  Tidligere har også Bjørn Dæhlie flyttet til Sveits, mens skipsreder John Fredriksen har vært statsborger av Kypros siden 2006.