<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vestre ville ha likestillingsråd fra investortopper - ingen stilte

Næringsministeren vil få inn flere kvinner i norske styrer. Han inviterte Jan Haudeman-Andersen, Øystein Stray Spetalen, Christian Ringnes og Johan Andresen, men samtlige møtte ikke opp.

  Publisert 12. okt. 2022 kl. 19.46
  Oppdatert 12. okt. 2022 klokken 19.58
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 224 ord
  TRENGER HJELP: Næringsminister Jan Christian Vestre ville ha likestillingsråd og inviterte fire mannlige investorer. Foto: NTB

  I august varslet næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) at det ville komme krav om kjønnskvotering i styrene i norske aksjeselskaper. Han har foreslått å innføre kravet om 40 prosent representasjon også her. I dag gjelder dette for allmennaksjeselskaper (asa).

  Ifølge DN skal forslaget ha høring før jul, og næringsministeren har bedt inn til flere innspillsmøter med berørte parter. I midten av september var han ute etter råd fra det norske kapitalmiljøet, og sendte brev til et utvalg investorer og finansforetak.

  Dette skal Vestre ha skrevet i brevet.

  «I dette møtet ønsker jeg å høre deres vurderinger av hvordan kjønnsbalanse og selskapenes evne til å rekruttere og beholde personer av begge kjønn påvirker investeringer i både modne selskaper og gründerselskaper.»

  Tynt oppmøte

  Totalt skal Vestre ha invitert. Fire privatinvestorer og 11 ulike foretak og organsiasjoner. Totalt møtte syv ulike foretak og organisasjoner opp. Hverken Haudeman-Andersen, Stray Spetalen, Ringnes eller Andresen møtte opp.

  Christian Ringnes har ikke kommentert saken og Johan Andresen har ikke anledning til å gjøre det ifølge DN. Mens Jan Haudemann-Andersen skal ha sagt at han har tatt feil av datoene, og at han vil kontakte næringsministeren før han eventuelt uttaler seg.

  Øystein Stray Spetalen takket nei på grunn av reisevirksomhet og virker å være lite interessert i å snakke med sosialister:

  «Jeg vil ikke uttale meg til en sosialistisk møkkaavis, så dra til helvete,» skal investoren ha sagt til DN.