<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Venter kurshopp for Schibsted

Pareto Securities tar opp dekning av Schibsted og venter en kursoppgang på 40 prosent.

  Publisert 17. okt. 2022 kl. 14.45
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 273 ord
  KJØP: Aksjeanalytiker Fridtjof Semb Fredricsson og hans kolleger i Pareto Securities tar opp dekning på Schibsted. Foto: Eivind Yggeseth

       

  Meglerhuset Pareto Securities tok mandag morgen opp dekning av Schibsted-aksjen med en kjøpsanbefaling og et kursmål på 220 kroner pr. aksje - et saftig anslag fra dagens 156 kroner.

  Pareto-analytikerne Fridtjof Semb Fredricsson, Kristoffer Hagevik og Olav Rødevand skriver i analysen at verdiene som ligger i rubrikkselskapet Adevinta, som Schibsted er majoritetseier i, vil sende Schibsted-aksjen oppover.

  «Ettersom Schibsteds eierpost i Adevinta utgjør mesteparten av verdien, har et Adevinta i fritt fall sendt Schibsted-aksjen til det laveste nivået på fire år», skriver analytikerne.

  Adevinta ligger så langt i år ned om lag 36 prosent. Schibsted ligger ned over 50 prosent.

  «Som konsekvens har nesten hele markedsverdien i de gjenværende, underliggende eiendelene blitt borte.»

  7-gangeren

  De skriver imidlertid videre at Adevinta nærmer seg utløp av lock-up-avtalen 23. oktober, og at Schibsted ser ut til å være fast bestemt på å låse opp aksjonærverdier. Analytikerne tror det vil føre til at markedet vil skifte fokus mot de underliggende eiendelene.

  «Faktisk, på våre beregninger, er de verdt mer enn syv ganger den underforståtte prisingen i markedet i dag – En forskjell mellom pris og verdi som investorer bør utnytte i forkant av en potensiell transaksjon som vil avsløre disse verdiene.»

  Underliggende vekst

  Analytikerne trekker frem at selv om Schibsted-kursen korrelerer med Adevinta-kursen, gjør selskapet det underliggende godt.  Inntektsveksten fortsetter, marginene blir større og selskapet har en bedre forretningsstruktur. 

  «I tillegg til 133 kroner i offentlige beholdninger, beregner vi underliggende verdier på 135 kroner pr. Schibsted-aksje, som dekker 90 prosent av den totale aksjekursen og er mer enn 7 ganger den imposerte prisingen i markedet.»

  Nå tror de at markedet i økende grad vil flytte fokuset vekk fra Adevinta, og mot de underliggende eiendelene.