<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB Markets: – Det var en kalddusj

For de som hadde håpet på et tydelig omslag i Kinas «slå ned»-strategi for corona var det ikke mye positivt å spore i helgens tale fra president Xi Jinping.

Publisert 17. okt. 2022 kl. 11.12
Oppdatert 17. okt. 2022 klokken 11.18
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 207 ord
FØLGER UTVIKLINGEN I KINA: Makroøkonom Kelly R. Chen i DNB Markets. Foto: DNB

I løpet av helgen startet den 20. partikongressen i Kina, en viktig politisk begivenhet i landet. Her skal blant annet partiets ledelse bekreftes, samtidig som det var knyttet en del spenning til om vi fikk nye signaler fra president Xi Jinping.

«For de som hadde håpet på et tydelig omslag i Kinas «slå ned»-strategi for corona etter partikongressen, var Xis tale en kalddusj. Kina må nok gjennom flere forstyrrelser med lokale nedstenginger og smitterestriksjoner, med de konsekvensene det gir», skriver makroøkonom Kelly K. Chen i en rapport fra DNB Markets.

Greier ikke trendveksten

Natt til tirsdag rapporteres de kinesiske økonomiske nøkkeltallene for september og BNP-veksten i 3. kvartal. Selv om veksten er ventet å ta seg opp, forventer Chen at den holder den seg langt lavere enn trendvekst på rundt 5 prosent.

Hun mener det er viktig å følge med på utviklingen i det punkterte eiendomsmarkedet. Det store spørsmålet er om vekstutsiktene blir såpass svake at Kina går i gang med en enda kraftigere runde med finanspolitiske stimulanser.

«Kostnaden av dette blir at gjeldsoppbyggingen må ta seg opp, med fare for å bygge videre opp de allerede store finansielle ubalansene. Dette har myndighetene hittil strukket seg langt for å unngå, og vi tror at de vil fortsette den stramme linjen», skriver Chen.