<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljekontraktene stiger

Oljefutures stiger mandag, etter forrige ukes kraftige nedgang, da investorer veier resesjonfrykten opp mot lave råoljelagre.

    Publisert 17. okt. 2022 kl. 18.07
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 206 ord
    OPP: Oljeprisen stiger litt etter forrige ukes kraftige nedgang. Foto: Bloomberg

    Etter forrige ukes kraftige fall, stiger kontraktene på olje mandag, ifølge MarketWatch. På det meste var desemberkontrakten på Brent-oljen opp over én prosent. Novemberkontrakten på WTI-oljen steg like mye. Nå handles begge rundt hva de gjorde ved åpning.

    Markedsdrivere 

    WTI- og Brent-oljefutures falt kraftig i forrige uke og visket ut mye av oppgangen som kom etter at OPEC+ ble enige om kutte produksjonen med to millioner fat per dag i november.

    Den høye volatiliteten i markedene forrige uke understreket frykten for en global økonomisk resesjon, som kan redusere etterspørselen etter råolje, selv om underliggende stramhet i forsyninger og OPEC+' vilje til å kutte produksjonen kraftig.

    I en markedskommentar sier Mihir Kapadia, administrerende direktør i Sun Global Investments, at  friksjonen mellom OPEC+ og USA vil forsterkes inn i 2023 når det fryktes for en resesjon, og det er skyhøy inflasjon i USA og Europa. OPEC+ sitt valg om å kutte produksjonen til tross for høylytt motstand fra USA skal ikke gjort situasjonen noe bedre, ifølge Kapadia.

    Samtidig er det ifølge Reuters, usikkerhet etterspørselsutsiktene i Kina ettersom de fortsatt er har en null-COVID-policy. Den Kinesiske sentralbanken holder fortsatt renten uendret og Kina har utsatt  offentligjøringen av tallene for bruttonasjonalproduktet til landet. Grunnen skal være at det regjerende kommunistpartiet skal starte en viktig politisk samling.