<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

— Risk/reward på kort sikt er ikke særlig god

Analytikere på Wall Street mener man begynner å se antydninger til en bunn i aksjemarkedet, men advarer fortsatt mot mer nedside.

    Publisert 20. okt. 2022 kl. 18.31
    Oppdatert 20. okt. 2022 klokken 18.33
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 346 ord
    Mark Haefele, Chief Investment Officer, UBS Global Wealth Management Foto: Bloomberg

    Den siste tidenes bevegelser i aksjemarkedet har fått noen investorer til å lure på om aksjemarkedene endelig har nådd bunnen. Wall Street-analytikere advarer om at det kan falle enda mer før det kommer et bullmarked, ifølge CNBC.

    Mens den amerikanske mega-cap-indeksen allerede har falt med mer enn 22 prosent i år, har bare to av de ti beregningene som Bank of America følger for å se om det skal bli et bullmarked blitt positive. Det betyr at det sannsynligvis vil være flere markedsvingninger før et rally.

    I et kundenotat skriver den sveitsiske investeringsbanken UBS at utsiktene for S&P 500 har forverret seg. 

    – Risk/reward på kort sikt er ikke særlig god, sier den globale sjefen for forvaltning i UBS, Mark Haefele, til CNBC. 

    Han mener vedvarende inflasjon, stigende renter, fallende vekst og mer finanasiell uro legger en demper på avkastningsmulighetene.

    Goldman Sachs har også antydet at S&P 500-indeksen kan bunne ut på 3.150 poeng innen årsskifte, hvis det blir en «hard landing» og viser til FED sin stramme pengepolitikk.

    Venter rentekutt i 2023

    Analytikere i Bank of America sier at aksjemarkedet historisk sett har steget 12 måneder etter at Fed først kuttet renten. Markedene forventer foreløpig det første rentekuttet vil komme i andre halvdel av 2023.

    I en rapport fra den amerikanske investeringsbanken skrives det at aksjer ikke har blitt billige nok. Analytikernee skriver at deres "Rule of 20", som historisk har vært perfekt for å forutsi et bullmarked, ikke har begynt å vise positive signaler. For at det skal skje må summen av KPI-inflasjonen og det P/E være mindre enn 20. Ifølge investeringsbanken, med den siste KPI-målingen på 8,2 prosent og P/E på 17, må det altså falle 5 prosentpoeng for at det skal bli et bullmarked. 

    Foretrekker kvalitet

    UBS mener forbrukervarer og helse-aksjer kommer til å gjøre det bedre enn markedet fremover. I motsetning til tidligere resesjoner, foretrekker også den sveitsiske banken at energisektoren, ettersom det ventes økte utbytter og tilbakekjøp av aksjer.

    «Vi fortsetter å foretrekke verdi- og kvalitetsselskaper sammenlignet med vekst. Vi anbefaler også investorer å være mer defensive for å forberede seg på mer ustabile markeder fremover», skriver banken i et notat.