<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elon Musk: – Resesjonen kan vare til 2024

Elon Musk skriver at det hadde vært fint å ha ett år uten «en fryktelig global begivenhet». Selv gjetter han at en resesjon vil vare frem til 2024. 

    Publisert 21. okt. 2022 kl. 10.01
    Oppdatert 21. okt. 2022 klokken 10.28
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 189 ord
    TESLA-GRUNNLEGGER: Elon Musk. Bloomberg

    Tesla-sjef Elon Musk sier fredag ​​at han tror en resesjon vil vare frem til våren 2024. Tidligere denne uken hevdet han at «en slags resesjon» i Kina og Europa tynget etterspørselen etter selskapets elbiler, ifølge Reuters

    «Bare gjetter, men sannsynligvis til våren 24», svarte Musk på Twitter, etter at en bruker spurte ham hvor lenge resesjonen vil vare. 

    På spørsmål om hvor mye verre den økonomiske nedturen blir svarer Musk: 

    «Det varierer. Tesla og SpaceX er i gode posisjoner, men mange andre selskaper er ikke det. Selskaper som ikke burde eksistere, slutter å eksistere i en resesjon.»

    Samtidig skriver han at det hadde vært fint å hatt ett år uten «en fryktelig global begivenhet».

    Leverte svakere enn ventet

    Tesla rapporterte denne uken tall for tredje kvartal. Det var første gang siden tredje kvartal av 2021 at selskapet ikke nådde analytikernes inntektsforventninger.

    Tesla har levert positive resultater 13 kvartaler på rad, men mye grunnet høyere renter og andre markedsforhold er likevel over en tredjedel av markedsverdien til Tesla borte så langt i år.

    Minst seks meglerhus senket sine kursmål på aksjen, og torsdag falt aksjen nesten 7 prosent.