<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spent på tallene for tredje kvartal

Resultatsesongen i Danmark nærmer seg med stormskritt og snart legger både de danske bankene og Carlsberg frem tall.

Publisert 24. okt. 2022 kl. 19.43
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 277 ord
SPENT: Markedsanalytiker Jakob Westh Christensen i eToro er spent på tallene til bankene og Carlsberg. Foto: eToro

– Vi forventer en økning i renteinntekter, og dermed topplinjen, som en følge av høyrenteklima. Vi tror imidlertid også på økte tapsavsetninger til å treffe bunnlinjen. Med mindre det kommer noen store overraskelser, forventer vi at danske banker skal gjøre det relativt bra ut året, sier markedsanalytiker i eToro, Jakob Westh Christensen.

Han er spent på om de danske bankene kommer seg like bra gjennom resultatsesongen som de amerikanske.

– Av de amerikanske bankene så er det kun Morgan Stanley som har skuffet. Rivalene har måttet ta til takke med noe mindre profitt, men alle har sett at topplinjen har økt betraktelig, noe som har gitt aksjekursene positive reaksjoner, sier Christensen.

– Rentehevingene tiltar, og det går rett på marginen til bankene. Det blir dog interessant å følge med hvordan kredittkvaliteten på lånene utvikler seg om vi går inn i en dyp resesjon, sier Christensen.

Carlsberg legger frem til torsdag, og er en av de seks største bryggeriene i verden.

– Det blir særlig spennende å følge med på om de møter sin egen guiding på salgstall. Kommer det overraskelser her, så kan det påvirke aksjekursen. Bryggerikostnadene er forventet å øke og skvise marginene, spesielt om energi- og råvarehedgene ikke har gitt avkastning, sier Christensen videre.

Han oppfordrer særlig til å følge med på om Carlsberg klarer å flytte de økte råvare- og energiprisene over på konsumentene, og til å holde et ekstra øye med nedskrivningene.

– Carlsberg skrev i første kvartal ned verdier for 9.600 millioner kroner på grunn av aktiviteter i Russland. Dette er en engangseffekt i regnskapet, men det blir allikevel interessant å følge videre avvikling i Russland, ettersom ytterligere nedskrivinger eller oppskrivinger kan påvirke aksjekursen i begge retninger, sier Christensen.