<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spetalen: – Her kan man tjene penger uten å jobbe

Øystein Stray Spetalen om sin egen spede start som investor.

    Publisert 25. okt. 2022 kl. 07.43
    Oppdatert 25. okt. 2022 klokken 08.36
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 197 ord
    Markedet er boom or bust - Øystein Stray Spetalen
    Øystein Stray Spetalen tror ikke på langsiktighet i aksjer

    Torsdag i forrige uke var investor Øystein Stray Spetalen gjest under Finansavisens Investordagen.

    – Hele aksjemarkedet er boom og bust. Alt er pengeflyt. Hvor går pengene inn og hvor går pengene ut, sa Spetalen til seerne, og påpekte at jo mer penger som er inne i en boble, jo farligere er boblen. Jo mindre penger som er i en boble, jo mer interessant er den. 

    – For du tjener kun penger i aksjemarkedet på at andre gjør feil. De kjøper aksjer for dyrt, eller selger til deg for billig, sa investoren.

    Spetalen fortalte også om hvordan han gjennom magasinet Kapital hentet inspirasjon under sin egen spede start som investor, 14 år gammel.

    – Jeg jobbet i et supermarked og tjente 7,50 i timen. Da var det en artikkel om at Norsk Hydro var billig. Så jeg kjøpte fem aksjer i Hydro, og de steg 100 kroner, forklarte han.

    – Da tjente jeg 514 kroner på de aksjene, og det var like mye som en måned i det supermarkedet. Da skjønte jeg det - her kan man tjene penger uten å jobbe. Det var interessant.

    Se hele innlegget med Spetalen under Investordagen her.