<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Goldman Sachs: Fem aksjer posisjonert for langvarig vekst

Pepsi fikk Wall Street til å juble, mens Alcoa hadde større utgifter enn ventet. Likevel ser Goldman Sachs en attraktiv oppside i begge aksjene etter unnagjort kvartalssesong.

  Publisert 30. okt. 2022 kl. 11.31
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 597 ord
  MYE GODT: Ramon Laguarta og Pepsi har en sterk merkevareportefølje som ikke bør undervurderes, ifølge Goldman Sachs. Foto: Bloomberg

  Goldman Sachs har plukket ut fem aksjer som de mener har en attraktiv oppside for tålmodige investorer.

  Noen flyter på en medgangsbølge etter et levert sterkt tredjekvartal, mens andre aksjer er blitt mer attraktive etter å ha falt i etterkant av kvartalstallpresentasjonen. 

  Enorm prissettingskraft

  Den første aksjen Goldmans analytiker vil fremheve er Pepsi. Drikkevaregiganten fikk Wall Street til å juble da de la frem tallene for tredje kvartal for noen uker siden da selskapet la frem et resultat etter skatt for tredje kvartal på 2,70 milliarder dollar, opp fra 2,22 milliarder dollar i samme periode i fjor. 

  MERKEVARE: Lays er blant merkene som Pepsi eier. Foto: Bloomberg

  – Pepsi rapporterte nok et imponerende kvartal med en sterk beat på både topp- og bunnlinjen drevet av styrken til porteføljen og underliggende momentum i virksomhetene, sier analytiker Bonnie Herzog.

  Ifølge CNBC mener Goldman Sachs at Pepsis sterke organiske inntektsvekst vil fortsette å imponere og at aksjen er en av de mest attraktive i Goldmans dekning. Ifølge Herzog har Pepsi en enorm prissettingskraft, og holdbarheten til merkevareporteføljen kan ikke undervurderes. 

  Aksjen er opp drøyt 5 prosent i år. 

  Kan ikke ignoreres

  En annen aksje som blir fremhevet av Goldman-analytikerne er aluminium- og metallprodusenten Alcoa.

  Alcoa er ned 34 prosent i år, og leverte et skuffende tredje kvartal som en følge av høyere råvarekostnader enn ventet, skriver CNBC.

  Ifølge Goldman-analytiker Emily Chieng har aluminiumskjempen sine utfordringer, men kjøpsmuligheten er for attraktiv til å ignorere. 

  Goldman-analytikeren fremhever Alcoas ledelse og mener de har tatt de riktige stegene for å posisjonere selskapet, i tillegg til å sørge for at selskapet har en robust balanse. 

  Videre sier hun at det nylige fallet i aksjen gir et attraktivt inngangspunkt for de som vil inn i råvarer. 

  Alcoa har en kjøpsanbefaling på aksjen, og har satt et kursmål på 46 dollar pr. aksje – det tilsvarer en oppside på drøyt 16 prosent. 

  Falt 18 prosent etter kvartalstall

  Den tredje aksjen som Goldman peker ut er halvlederprodusenten Wolfspeed. 

  Wolfspeed-aksjen falt 18 prosent dagen etter at selskapet hadde presentert kvartalstallene denne uken. Det gjorde at Goldman-analytiker Alexander Blostein gikk ut og ba folk om å «kjøpe i dippen». 

  Kursfallet kom til tross for at halvlederprodusenten slo både topp- og bunnlinjen, men kom en guiding som var under markedets forventninger. 

  Ifølge Blostein er etterspørselen etter Wolfspeeds produkter ekstremt sterk og vil fortsette å vokse utover forventningene. Fremover forventer Goldman-analytikeren at de langsiktige inntekter forblir intakte, og han mener investorene bør fortsette å hamstre aksjer i selskapet. 

  GODT POSISJONERT: Etter en blandet tredje kvartal har fortsatt Goldman Sachs tillit til Tesla Her fra en Tesla Supercharger-stasjon i Vancouver, Canada. Foto: Bloomberg

  Anbefaler Tesla

  Det fjerde selskapet som trekkes frem av Goldman er Tesla. 

  Etter et litt blandet tredjekvartal er elbilprodusenten fortsatt godt posisjonert for langsiktig vekst, mener Goldman Sachs. 

  «Vi fortsetter å tro at Tesla er godt posisjonert for langsiktig topp- og bunnlinjevekst, gitt sin ledende posisjon i elbilmarkedet (som vi delvis tilskriver dens evne til å tilby komplette løsninger inkludert lading og programvare, merkevare og kostnader lederskap), så vel som drivere for kostnader og EPS,» skriver meglerhuset i en oppdatering. 

  Videre skriver Goldman at de opprettholder kjøpsanbefalingen på elbilprodusenten, som har falt 42 prosent på børsen i år, melder CNBC.

  Kortsiktig motvind

  Det siste selskapet som blir fremhever av Goldman Sachs i denne omgangen er verdens største kapitalforvalter, BlackRock.

  Også Blackkrock har sine hindre, men de langsiktige vekstutsiktene gjenstår, ifølge Goldman. 

  Meglerhuset sier de holder på kjøpsanbefalingen på Blackrock etter tredje kvartal på grunn av deres tradisjonelle dekning av kapitalforvaltning. Selv om aksjen opplever litt kortsiktig motvind. 

  For mens Blackrock vil fortsette å møte et utfordrende marked, tror Goldman at kapitalforvalteren vil nyte godt av en potensiell vekst i blant annet obligasjoner og innskuddsbevis, skriver CNBC.