<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Verdens beste aksjestrateg traff med oktober-rally – spådommen videre er dyster

Oktober ble knallsterk, men gleden er kortvarig skal vi tro verdens beste aksjehode. – Realiteten setter inn, advarer han. 

Publisert 2. nov. 2022 kl. 14.36
Oppdatert 2. nov. 2022 klokken 16.14
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 278 ord
VERDENSENER: Mike Wilson, sjefstrateg i Morgan Stanley, spår dystre utsikter. Foto: Bloomberg

Mike Wilson, sjefstrateg i Morgan Stanley, er kåret til verdens beste aksjestrateg, og det er ikke uten grunn.

Han uttalte i starten av oktober at han nå var «taktisk bull» på aksjemarkedet og spådde at et rally var nært forestående, fordi han mente at investorene hadde blitt altfor pessimistiske til inflasjonen og Feds rentehevinger.

– Inflasjonen har toppet ut og vil mest sannsynlig falle raskere enn folk venter, sier Wilson i en podcast.

Han tror at S&P 500 kan nå 4.150 poeng – rundt 7 prosent over nivåene i dag – men er klar på at dette er svært midlertidig.

– Denne spådommen er gjort nesten utelukkende på tekniske holdepunkter, ikke fundamentale, sier Wilson.

Søndag skrev stjernestrategen i et notat at «lavere bunnivåer for S&P 500 er fremdeles foran oss etter dette rallyet er over», ifølge Fortune. Etter bunnen tar det opp til åtte måneder før vi er tilbake på nåværende nivåer igjen.

Selskapene som rapporterer for tredje kvartal har i det store og hele valgt å utsette å gi guiding for 2023, og at det har resultert i at estimatene stort sett har forblitt uendret. Wilson mener at det er grunnen til at S&P ikke har falt.

– Vi tror markedet har bein å gå på helt til 4.150 poeng før realiteten setter inn med hvor langt estimatene for 2023 må ned, advarer Wilson.

Morgan Stanley-toppen tror estimatene kommer ned på jorda igjen i første kvartal og at bear markedet da vil nå bunnen, før det bærer opp igjen til 3.900 poeng midt i 2023.

– Hvis det blir en resesjon skal indeksen falle ytterligere 20 prosent fra nivåene i dag til 3.350 poeng, mener han.