<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Staten selger Røkke-aksjer for 1,2 milliarder

Staten halverer beholdningen – selger Aker Solutions-aksjer for 1,2 milliarder.

  Publisert 3. nov. 2022 kl. 08.01
  Oppdatert 3. nov. 2022 klokken 08.20
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 168 ord
  SELGER: Staten representert ved næringsminister Jan Christian Vestre selger i Aker Solutions. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

   

  Staten har solgt 30,1 millioner aksjer i Aker Solutions for om lag 1,2 milliarder kroner. Staten eier etter dette 30.1 millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 6,1 prosent.

  Aksjene ble solgt til kurs 39,30 kroner pr. stykk.

  Næringsminister Jan Christian Vestre sier at regjeringen har en pragmatisk tilnærming til hva staten skal eie og det kan bli aktuelt å både øke og redusere statens eierskap i enkeltselskaper alt etter hva som er verdiskapende og av strategisk interesse for Norge. 

  – Når det gjelder Aker Solutions har staten en relativt liten aksjepost med begrenset innflytelse. Selskapet har hatt en god utvikling den senere tiden og derfor har vi gjort denne handelen nå, sier Vestre i en kommentar.

  Aker Solutions-aksjen har gått som en kule og er opp 90 prosent i år. Siden pandemien startet er den opp elleville 800 prosent.

  Staten har blitt enige om en 90 dagers lock-up-avtale for den resterende halvparten av aksjeposten. Salget ble meldt i går etter børsens stengetid.

  Pareto Securities og Sparebank 1 Markets har fungert som tilretteleggere for transaksjonen.