<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Storeier aksepterer Swedish Match-bud

Bloomberg melder at Phillip Morris Internationals oppkjøp av Swedish Match mest sannsynlig går i havn.

Publisert 6. nov. 2022 kl. 13.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 209 ord
BLIR KJØPT OPP: Med støtte fra storeier Elliott Investment Management, vil Phillip Morris Internationals oppkjøp av Swedish Match mest sannsynlig gå igjennom, ifølge Bloomberg. Foto: Reuters

Ifølge Financial Times som viser til kilder med kjennskap til saken, så skal Elliott Investment Management, som er  største eier av det svenske tobakkselskapet Swedish Match, ha besluttet å støtte Phillip Morris Internationals (PMI) bud på selskapet.

Budet fra PMI gikk ut på fredag og ifølge Financial Times har PMI mottatt aksepter for budet fra mer enn 80 prosent av aksjonærene, med forbehold om at tallet kan bli høyere når flere aksepter skal telles opp på mandag.

Bloomberg skriver at dette tyder på at budet fra PMI vil gå igjennom ettersom Elliot Investment Management har 10,5 prosent eierandel i Swedish Match, og kunne dermed ha blokkert budet som har et minimum akseptkrav på 90 prosent.

Amerikanske Philip Morris la i mai inn ut bud om å kjøpe det svenske selskapet for 106 kroner per aksje. Kjøpet er ikke gjennomført, og i oktober ble det kjent at Marlboro-produsenten hadde økt budet til 116 kroner pr. akjse, et beløp tilsvarende 176,4 milliarder svenske kroner.

Budfristen på Swedish Match gikk ut klokken 16:00 fredag.

EU-kommisjonen godkjente tirsdag 25. oktober PMIs oppkjøp av Swedish Match, med forbehold om at PMI selger seg ut av SMD Logistics, et distribusjonsselskap i den svenske snusprodusenten som ville gitt PMI monopol på distribusjon av tobakks- og nikotingprodukter i Svergie, ifølge EUs konkurransemyndighet.