<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Flyr i mål med kriseemisjonen

Jan Petter Sissener, Erik Braathen, Nikolay Grove, Svend Egil Larsen, Riulf Rustad og Atle Sandvik Pedersen har alle tegnet seg i emisjonen.

    Publisert 10. nov. 2022 kl. 20.56
    Oppdatert 11. nov. 2022 klokken 00.01
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 261 ord
    HENTER PENGER: Flyr er i mål med å hente de første 250 millionene. Foto: Torstein Bøe / NTB

    Torsdag kveld børsmelder Flyr at de har hentet inn 250 millioner kroner ved å utstede 25 milliarder nye aksjer.

    Pengene hentes som følge av at kontantbeholdningen begynner å gå tom. Flyr sin kontantbeholdning lå på 154 millioner kroner 30. september og de hadde en negativ egenkapital på 450 millioner kroner.

    Emisjonen var den første en delen av en plan bestående av fire deler om å hente 700 millioner kroner i friske penger til selskapet. Senere vil Flyr hente nye 100 millioner kroner gjennom en reparasjonsemisjon. Det åpnes for at investorene som deltar i dette første steget vil få en tegningsrett (opsjon) som kan utøves til vinteren. Hvis det går, vil Flyr få ytterligere 250 millioner kroner.

    Den siste delen vil innebære enda en emisjon på 100 millioner kroner. Totalt innebærer det at det skal trykkes opp 70 milliader aksjer til en pris på 0,01 krone pr. aksje. Dagens eiere vil sitte igjen med en eierandel på under én prosent hvis alle delene blir gjennomført.

    Kjente profiler

    Tidligere i dag kunne man lese i Finansavisen at navn som Svend Egil Larsen, Nicolay Grove, Jan Petter Sissener, Riulf Rustad og styreleder Erik Braathen tegner seg for minst 35 millioner kroner.

    Videre skrev Finansavisen tidligere i dag at en stor andel av de nye 25 milliarder aksjene skal dumpes den dagen de blir notert. Supertrader Svend Egil Larsen ikke lar seg skremme av det.

    «Jeg er ikke redd for å bli sittende igjen med aksjene, for du kan trade den helt ned til 0,01 øre», sa Larsen.

    Han fulgte opp med å si at han pleier å være ganske rask.