<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kjente profiler taper stort på FTX-kollaps

Sam Bankman-Fried ligger an til å tape 16 milliarder dollar etter at selskapet hans søkte konkursbeskyttelse gjennom chapter 11. Andre kjente profiler skal ha tapt stort.

Publisert 13. nov. 2022 kl. 09.47
Oppdatert 13. nov. 2022 klokken 11.42
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 317 ord
TAPT: Tom Brady skal ha tapt stort på kollapsen i FTX. Foto: AFP

Tidligere FTX-sjef Sam Bankman-Fried tapte hele sin formue på 16 milliarder dollar på bare noen få dager etter at selskapet hans la inn kapittel 11-konkursbeskyttelse på fredag. Ifølge MarketWatch er han ikke den eneste høyprofilerte investoren som kan tape penger på FTXs kollaps.

Som følge av en økende interesse rundt krypto- og kryptobørser de siste årene, har flere høyprofilerte personer som idrettsutøvere og andre investert i kryptoplattformen FTX.

Etter å ha vunnet sin syvende Super Bowl i 2021, ble det kjent at fotballspilleren Tom Brady hadde fått en eierandel i FTX, og at han eide krypto. Han ble ambassadør for selskapet og deltok i TV-reklamer for selskapet.

Tom Brady sa dette den gangen:

«Det er en utrolig spennende tid i kryptoverdenen, og Sam og det revolusjonerende FTX-teamet fortsetter å åpne øynene mine for de endeløse mulighetene,» sa Brady i 2021.

Han fulgte opp med å fortelle hvor viktig det var å lære folk om evnene til krypto og at han hadde muligheten til å være med på å skape noe spesielt.

Et par måneder senere hentet selskapet penger til en verdsettelse på svimlende 32 milliarder dollar.

NBA, MLB, tennis og Sharktank

Det er ikke bare Tom Brady av idrettsstjernene som har sett verdiene fordufte den siste tiden. Basketballspilleren Steph Curry var også ambassadør for selskapet etter å ha fått en eierandel i 2021.

Andre høyprofilerte investorer i FTX er Jacksonville Jaguars quarterback Trevor Lawrence, MLB-stjernen Shohei Ohtani, tennisstjernen Naomi Osaka og Sharktanks Kevin O'Leary. Disse risikerer nå å tape alt som følge av kollapsen.

Uavklart situasjon

Det er uklart hva som vil skje med pengene investorene i FTX, men mye tyder på at egenkapitalen deres kan bli utslettet av konkursmeldingen.

FTX stoppet uttak tidligere denne uken som følge av at de er midt i en likviditetskrise. På et tidspunkt var rivaliserende kryptobørs Binance interessert i en overtakelse av FTX, men bestemte seg mot flyttingen og kalte FTXs økonomiske problemer var utenfor deres kontroll eller evne til å håndtere situasjonen