<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Klarna-sjefen bekymret etter FTX-kollaps

Klarna-sjefen Sebastian Siemiatkowski er bekymret for at FTX-kollapsen kan kvele konkurransen i bransjen.

  Publisert 14. nov. 2022 kl. 14.34
  Oppdatert 14. nov. 2022 klokken 14.42
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 215 ord
  KAN KVELE KONKURRANSEN: Klarna-sjef Sebastian Siemiatkowski er bekymret for at FTX-kollapsen kan føre til at det blir vanskeligere for fintech-firmaer å konkurrere mot tradisjonelle långivere. Bloomberg

  Forrige uke kollapset den amerikanske kryptobørsen FTX, og sjefen Sam Bankman-Fried tapte hele sin formue på 16 milliarder dollar på bare noen få dager. Milliarder av dollar kan også være tapt for kundene.

  Klarna-sjef Sebastian Siemiatkowski er bekymret for at kollapsen kan føre til en strengere regulering av finanssektoren – som vil gjøre det vanskeligere for fintech-selskaper å konkurrere mot tradisjonelle långivere.

  Det sier han på Bloomberg Television mandag. 

  Siemiatkowski har tidligere kritisert kryptoindustrien, og beskrev kollapsen som «ganske skummelt».

  Han er redd for at den tradisjonelle bankindustrien vil benytte denne muligheten til å igjen regulere fintech-bransjen.

  – Vi trenger mer konkurranse i bankbransjen, vi trenger gode lover for forbrukerbeskyttelse, men uten at det skal kvele konkurransen, sier han til avisen. 

  Investorene kan tape alt

  Fredag varslet FTX at de søkte om Kapittel-11 konkursbeskyttelse. Det er uklart hva som vil skje med investorenes penger, men mye tyder på at egenkapitalen deres kan bli utslettet av konkursmeldingen.

  Flere høyprofilerte personer som idrettsutøvere investerte også i kryptoplattformen.

  FTX stoppet uttak tidligere denne uken som følge av en likviditetskrise. På et tidspunkt var rivaliserende kryptobørs Binance interessert i å kjøpe FTX, men de ombestemte seg bestemte seg grunnet de store økonomiske problemene. 

  Flere kryptovalutaer fikk seg en smell etter FTX-kollapsen. Bitcoin har falt 17,5 prosent de siste syv dagene, mens Ethereum er ned 18,8 prosent.