<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Aldri moro å stikke hull på boblen

Nye tall fra konsulentselskapet Johnson Associates peker mot opptil 45 prosent fall i bonusene for Wall Street-ansatte i år.

Publisert 15. nov. 2022 kl. 16.04
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 236 ord
BONUSFESTEN AVLYST: På Wall Street. Foto: Bloomberg

Bonusfesten på Wall Street får en brå slutt, skriver New York Post, og viser til nye tall fra konsulentselskapet Johnson Associates.

– De fleste Wall Street-proffene vil bli ganske skuffet og overrasket når de mottar sine bonuser for 2022. Det blir et vanskelig år for den tradisjonelle «master of the universe», sier selskapets toppsjef Alan Johnson.

Han anslår at bonusene vil falle opptil 45 prosent fra året før. Corporate-ansatte, som fikk den største bonusøkningen i fjor (35 prosent opp fra 2020) går mot den største nedturen etter at antall fusjoner og oppkjøp har kollapset fullstendig i år.

Fondsforvaltere forespeiles 20-25 prosent fall i bonusene, private equity-ansatte 5-15 prosent.

– Alle visste det var en boble

– Året i år har vært en skikkelig nedtur, og neste år ser ut til å bli så som så. Vi visste alle det var en boble, men det er aldri moro å stikke hull på boblen, fortsetter Johnson overfor avisen.

Bonusnedturen er en dramatisk endring fra i fjor, da talentjakten blant bankene var intens og nyutdannede så ut til å ha uendelige muligheter.

 – Nå prøver finansansatte bare å holde seg i jobben, sier Johnson.

På den positive siden forventes ansatte på salgs- og tradingdesken å tjene på markedsusikkerhet igjen, og enkelte obligasjonstradere vil ifølge New York Post øke bonusene med 20 prosent fra i fjor.

Enkelte hedgefondforvaltere ser også ut til å øke bonusene, med 10-20 prosent.