<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nordea overtar If-portefølje

If Pensjon overdrar en portefølje av 4.300 bedriftskunder og tre milliarder kroner til Nordea Liv.

Publisert 24. nov. 2022 kl. 09.19
Oppdatert 24. nov. 2022 klokken 10.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 175 ord
UTVIDER PORTEFØLJEN: Nordea Liv, ledet av Hans-Erik Lind. T. h. leder for Private Banking i Nordea Norge, Torsten Østensen. Foto: Nordea

Nordea Liv og If har signert innledende avtale om overdragelse av pensjonsporteføljen fra If til Nordea Liv, går det frem av en pressemelding.

Porteføljen består av 4.300 bedriftskunder med 21.000 ansatte som gir en samlet forvaltningskapital på rundt tre milliarder kroner.

Arbeidet med å klargjøre for distribusjon har foregått en tid, og salget starter opp 1. desember. Kundene er planlagt overført i andre kvartal 2023, slik at det ifølge meldingen «blir tilstrekkelig med tid for å sikre en god kundeopplevelse i forbindelse med overdragelsen.»

– For If Pensjon er dette et bra løft, der kundene vil få en ny pensjonsleverandør med enklere administrasjon og gode pensjonsprodukter, sier Stine Borgersen, leder i Bedrift Norge i If, i en kommentar.

Med denne overtakelsen har Nordea Liv en vekst på antall avtaler med bedrifter på over 70 prosent siden slutten av 2020. Dette gir totalt en vekst på over 40 prosent i antall personer med innskuddspensjon i samme periode.

– Avtalen er helt i tråd med våre ambisjoner om å vokse innenfor tjenestepensjon for små og mellomstore bedrifter, sier Nordea Liv-sjef Hans-Erik Lind.