<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

– Fantastisk kjøpsmulighet

Mike Wilson i Morgan Stanley mener bunnen er nær og mener det er en fantastisk kjøpsmulighet.

Publisert 24. nov. 2022 kl. 19.38
Oppdatert 24. nov. 2022 klokken 19.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 184 ord
Mike Wilson tror man vil se en bunn i løpet av neste års første kvatal. Foto: Bloomberg

Morgan Stanleys sjefstrateg for amerikanske aksjer, Mike Wilson, sier til CNBC at vi nærmer oss slutten av bearmarkedet.

«Jeg tror vi er i sluttfasen, men sluttfasen kan være veldig utfordrende. Nå er det en mer toveis risiko. Og jeg tror vi kommer til å være i den toveisrisikoen til årets slutt», sier han. Han mener at bearmarkdet vil være over ved neste års første kvartal, ettersom man da vet mer om selskapenes inntjening.

Tror på ny bunn

Wilson sier at man mest sannsynlig vil se en bunn i løpet av første kvartal neste år. Han mener at S&P 500 ned mot 3.000 poeng vil være en naturlig bunn for dette bearmarkedet. Han tror S&P-indeksen vil bunne ut mellom 3.000 og 3.300 poeng i løpet av det neste årets tre første måneder. Onsdag strengte indeksen på 4.027,26 og er med det ned 16 prosent for året.

«Den nye bunnen blir en fantastisk kjøpsmulighet fordi når vi kommer til slutten av neste år, vil vi se på 2024 når inntjeningen faktisk vil akselerere igjen», sier Wilson.

Han la også til at inntjeningsforventningene for neste år er omtrent 20 prosent for høye.