<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Hver fjerde amerikaner dropper Thanksgiving

En av fire amerikanere sier at de står over Thanksgiving for å spare penger.

Publisert 24. nov. 2022 kl. 21.13
Oppdatert 24. nov. 2022 klokken 22.41
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 289 ord
Det blir færre kalkuner å se på amerikanske bord under årets Thanksgiving. Foto: Alexraths | Dreamstime.com

I en spørreundersøkelse utført av formuesforvaltningsselskapet Personal Capital sier én av fire amerikanere at de lar vær å feire Thanksgiving for å spare penger. Én av tre er vertskap for mindre middager og svimlende 88 prosent kutter minst én rett fra bordet for å få endene til å møtes.

I 2021 feiret ni av 10 amerikanere Thanksgiving. I år fant den nye spørreundersøkelsen med 1000 personer at kun er 74 prosent som skal feire i år. 47 prosent at de feirer «Friendsgiving» og bare 24 prosent vil spise kalkun, 33 prosent velger å erstatte den tradisjonelle retten med pizza.

Inflasjon og jobbusikkerhet

Mange amerikanere som sliter med høyere priser i dagligvarebutikken velger alternative løsninger å feire på. 52 prosent ber gjestene ta med en rett til Thanksgiving-middagen. Tre av fire ber gjestene ta med egen alkohol, mens rundt halvparten ber folk om å fikse desserten selv. Ytterligere 42 prosent ber venner og familie om å hjelpe til med å betale for det store måltidet.

Det kommer også frem av undersøkelsen at 45 prosent av befolkningen er bekymret for deres egen økonomiske situasjon.

Stramme budsjetter

En av fem sier at de tviler på om de har nok penger til å spise det de pleier på Thanksgiving. 52 prosent sier de bruker omtrent det samme på mat, men hele 33 prosent sier at budsjettet sprekker.

28 prosent sier at de skal bruke mindre enn 100 dollar, mens 60 prosent bruker mellom 100 til 200 dollar og under 15 prosent vil bruke minst 200 dollar

Undersøkelsesdeltakerne sier det de gjør for å spare penger er å se etter tilbud, bruke kuponger og handle inn juleingredienser tidlig. Over 30 prosent av deltakerne sier de gjør dette. På Thanksgiving middagen sier et likt antall at de dropper kalkun, saus, stuffing og poteter.