<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Disse aksjene kjøper hedgefondene

Disse aksjene tror hedgefondene på ifølge den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs.

  Publisert 25. nov. 2022 kl. 18.40
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 225 ord
  Goldman Sachs Foto: Brendan McDermid

  Goldman Sachs sier til CNBC at hedgefondene har brukt den siste tidens urolige marked til å kjøpe aksjer. Goldman har analysert posisjonene til 786 hedgefond med totalt 2,3 trillioner dollar i aktive posisjoner ved inngangen av det fjerde kvartalet.

  I løpet av tredje kvartal har investeringsbanken funnet en rekke Russell 1000-aksjer som opplevde den største økningen av hedgefond på eiersiden. Dette er de aktuelle aksjene:

  Aksjene med flest nye hedgefondeiere

   
  Aksje Ticker Økning i antall hedgefondeiere
  UnitedHealth UNH 31
  PayPal PYPL 30
  Pinterest PINS 27
  Signify Health SGFY 25
  Edwards Lifesciences EW 22
  TransUnion TRU 20
  Alnylam Pharmaceuticals ALNY 19
  Broadridge Financial BROA 19
  Bill.com BILL 19
  International Flavors & Fragrances IFF 18
  Goldman Sachs, CNBC

  «Endringer i popularitet hos hedgefondinvestorer kan være sterke signaler for fremtidens aksjeutvikling», skriver aksjestrateg Ben Snider i Goldman, i et notat. Videre står det at i løpet av de siste 20 årene har aksjer som har opplevd popularitet hos hedgefondene gjort det bedre enn de sammenlignbare selskapene.

  UnitedHealth topper listen med 31 nye hedgefond som kjøpte aksjen det siste kvartalet. Helseselskapet har steget omtrent 7 prosent det siste året som er klart bedre enn resten av markedet.

  PayPal opplevde også en signifikant økning av hedgefond som kjøpte aksjen i tredje kvartal. Betalingsselskapet slo forventningene inntektsforventninger i tredjekvartal, men inntjeningsestimatet for fjerde kvartal ligger etter analytikernes forventninger. Hittil i år er aksjen er ned nesten 60 prosent.

  En rekke hedgefond kjøpte også Pinterest-aksjer. Det sosiale medieselskapet avviste den negative trenden innen nettannonsering i det siste kvartalet, i motsetning til Meta og Snap. I år er aksjen ned over 30 prosent.