<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Disse aksjene kjøper hedgefondene

Disse aksjene tror hedgefondene på ifølge den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs.

    Publisert 25. nov. 2022 kl. 18.40
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 225 ord
    Goldman Sachs Foto: Brendan McDermid

    Goldman Sachs sier til CNBC at hedgefondene har brukt den siste tidens urolige marked til å kjøpe aksjer. Goldman har analysert posisjonene til 786 hedgefond med totalt 2,3 trillioner dollar i aktive posisjoner ved inngangen av det fjerde kvartalet.

    I løpet av tredje kvartal har investeringsbanken funnet en rekke Russell 1000-aksjer som opplevde den største økningen av hedgefond på eiersiden. Dette er de aktuelle aksjene:

    Aksjene med flest nye hedgefondeiere

     
    Aksje Ticker Økning i antall hedgefondeiere
    UnitedHealth UNH 31
    PayPal PYPL 30
    Pinterest PINS 27
    Signify Health SGFY 25
    Edwards Lifesciences EW 22
    TransUnion TRU 20
    Alnylam Pharmaceuticals ALNY 19
    Broadridge Financial BROA 19
    Bill.com BILL 19
    International Flavors & Fragrances IFF 18
    Goldman Sachs, CNBC

    «Endringer i popularitet hos hedgefondinvestorer kan være sterke signaler for fremtidens aksjeutvikling», skriver aksjestrateg Ben Snider i Goldman, i et notat. Videre står det at i løpet av de siste 20 årene har aksjer som har opplevd popularitet hos hedgefondene gjort det bedre enn de sammenlignbare selskapene.

    UnitedHealth topper listen med 31 nye hedgefond som kjøpte aksjen det siste kvartalet. Helseselskapet har steget omtrent 7 prosent det siste året som er klart bedre enn resten av markedet.

    PayPal opplevde også en signifikant økning av hedgefond som kjøpte aksjen i tredje kvartal. Betalingsselskapet slo forventningene inntektsforventninger i tredjekvartal, men inntjeningsestimatet for fjerde kvartal ligger etter analytikernes forventninger. Hittil i år er aksjen er ned nesten 60 prosent.

    En rekke hedgefond kjøpte også Pinterest-aksjer. Det sosiale medieselskapet avviste den negative trenden innen nettannonsering i det siste kvartalet, i motsetning til Meta og Snap. I år er aksjen ned over 30 prosent.