<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bank of America spår sjokk

Bank of America tror arbeidsledighetstallene for 2023 kommer til å være «sjokkerende» og selger aksjer.

    Publisert 3. des. 2022 kl. 15.09
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 251 ord
    SELGER: Bank of America selger aksjer. Foto: Jin Lee

    Strateger ved Bank of America mener det er på tide å selge aksjer etter den siste tidenes oppgang før en potensiell økning i arbeidsledigheten neste år, skriver MarketWatch. Forrige uke solgte amerikanske aksjefond like mye aksjer som i april.

    «Vi bekymrer oss for at arbeidsledigheten i 2023 vil være like sjokkerende som inflasjonen i 2022», sier den globale aksjestrategen i Bank of America, Michael Hartnett, og legger til at de selger aksjer.

    I november ble det skapt 263.000 nye jobber i USA og man frykter at dette vil forlenge perioden med høy inflasjon, noe som vekker bekymring for at Federal Reserves politikk vil forbli stram i en lengre periode. Gårsdagens tall viste også at arbeidsledigheten holdt seg på 3,7 prosent, mens den gjennomsnittlige timelønnen steg dobbelt så mye i forhold til Wall Street forventninger.

    Investorer trekker seg ut

    Forrige uke trakk investorer ut 14,1 milliarder dollar ut av globale aksjefond, noe som er det meste på over tre måneder. Seks av de 14,1 milliardene ble trukket fra børsnoterte fond og 8,1 milliarder dollar fra aksjefond, ifølge strategene i den amerikanske storbanken. Det kommer også frem at det ble trukket ut 16,1 milliarder dollar av amerikanske aksjefond i uken som var, det er det største siden april.

    I 2022 har det foreløpig blitt skutt inn totalt 207 milliarder dollar i fond skriver Bank of America, noe som er mindre enn den «euforiske tilstrømningen» av kapital i 2021. Det har hittil blitt trukket 316 milliarder dollar fra kredittfond i 2022, som er omtrent like mye som året før.