<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forvalter tror på comeback

Forvalteren Patrick Armstrong tror på comeback for Big Tech i 2023 og anbefaler to aksjer.

    Publisert 3. des. 2022 kl. 15.54
    Oppdatert 3. des. 2022 klokken 15.54
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 287 ord
    GOOGLE Foto: NTB

    Teknologiaksjer har hatt et blytungt 2022, men Patrick Armstrong som forvalter Plurimi Wealth tror sektoren kommer til å gjøre et comeback i 2023. Selv har han kjøpt Alphabet og Apple.

    «Jeg tror Alphabet og Apple kommer til å beholde sine dominerende markedsandeler. Jeg tror de har prisingskraft, men de er forbrukerfokuserte aksjer og konsumentene kommer til ha et mer utfordrende 2023», sa han CNBC.

    Til tross for dette sa han at han forventer at denne typen selskaper vil generere en avkastning på rundt 10 prosent neste år. Han mener dette er attraktivt sett opp mot indeksen.

    Teknologitunge Nasdaq Composite er ned rundt 30 prosent i år. Alphabet er ned 32 prosent, mens Apple har mistet rundt 18 prosent av markedsverdien i løpet av samme periode. Mange har fortsatt et pessimistisk syn på denne typen selskaper, men Armstrong som har pleid å slå indeksen har et mer optimistisk syn.

    – Alle vil eie Big Tech

    «Jeg tror investorer vil allokere kapital til Big Tech mot slutten av året. Jeg tror det vil være medvind fra alle som ønsker å eie de store teknologiselskapene når vi går inn i det neste året», sa han.

    Innenfor dette området forventer han at Apples aksjekurs vil trende høyere i løpet av de neste 12 månedene som følge av økt inntjening. Han trekker også at tilbakekjøp av aksjer vil bidra til bra avkastning for Apple-aksjen.

    Han er ikke den eneste som er positiv til Apple. Ifølge FactSet er omtrent tre av fire analytikere som dekker aksjen, mener det er et kjøp, og ser en oppside i snitt på nesten 19 prosent. Analytikerne er derimot enda mer optimisktiske til Alphabet der 90 prosent av dem har en kjøpsanbefaling. I snitt ser analytikerne en oppside på 28,6 prosent for morselskapet til Google.