<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

To kryptovalutabørser kutter i staben

Kryptovalutabørsene Bybit og Swyftx kutter over 30 prosent av alle ansatte.

  Publisert 5. des. 2022 kl. 15.01
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 167 ord
  KRYPTOVALUTA: De fleste kryptovalutaene har fått seg en kraftig nedtur så langt i år. Dreamstime

  Kryptobransjen har hatt et tøft år så langt. Flere kryptovalutabørser har enten gått konkurs, eller måttet sagt opp store deler av staben. Spesielt konkursen av Sam Bankman Frieds FTX har sendt sjokkbølger gjennom bransjen.

  Handelsvolumene falt kraftig  som konsekvens, og Bitcoin er ned rett under 60 prosent så langt i år.

  De siste to dagene har kryptovalutabørsene Bybit og Swyftx annonsert at også de kutter 30 og 35 prosent av sine ansatte, ifølge Bloomberg.

  – Som vi nettopp har kunngjort for teamet, har Swyftx ingen direkte eksponering mot FTX, men vi er ikke immun mot fallet (kollapsen) har forårsaket i kryptomarkedene. Vi må forberede oss for et verst mulig scenario med ytterligere betydelige fall i globale handelsvolumer i løpet av første halvår av 2023 og potensialet for flere hendelser av sort svanetype, sa Alex Harper, adm. direktør i Swyftx

  FTX-kollapsen har også satt fart på en ny regulering for kryptobransjen i USA. Torsdag kveld var det senatshøring, og FTX-konkursen ga politikerne det de trengte for å innføre nye lover for kryptoområdet.