<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fransk gigant skjerper klimasatsingen – dropper nye oljeprosjekter

Crédit Agricole skal stanse sin finansiering av nye oljeprosjekter innen 2025. Den franske storbanken lanserer også et eget virksomhetsområde for klimasatsingen.

Publisert 6. des. 2022 kl. 11.29
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 253 ord
– ENORM OPPGAVE: Konsernsjef Philippe Brassac i Crédit Agricole. Foto: Bloomberg

Crédit Agricole har lansert et nytt forretningsområde som skal fokusere på klimarelaterte mål. Den franske storbanken har også satt som mål å slutte å finansiere nye oljeutvinningsprosjekter innen 2025, melder Reuters.

Innen 2025 skal dessuten bankens eksponering mot oljeleting og -produksjon reduseres med 25 prosent, sammenlignet med 2020-nivå. Det utgjør en intensivering fra bankens tidligere mål, som var et kutt på 20 prosent.

Crédit Agricole vil dessuten sluttføre utgangen fra kullvirksomhet innen 2030 i OECD-land og innen 2040 i resten av verden. Neste år vil banken i tillegg presentere klimamål for sine engasjementer innen shipping, luftfart, stål, boligeiendom og landbruk.

«Å stoppe finansiering av fossilt brensel alene vil gjøre det mulig å raskt gjøre bankens balanse grønn, men det vil straffe alle populasjoner som fortsatt er avhengig av disse energikildene», heter det fra banken, som opplyser at den vil bruke styrken fra sin bankmodell til å støtte energiomstillingen for flest mulig mennesker.

– Enorm oppgave

Den nye Crédit Agricole Transitions & Énergies-virksomheten skal ifølge nyhetsbyrået blant annet identifisere fornybarprosjekter som skal bidra til at banken blir en produsent av fornybar energi.

Ifølge banken selv vil den også koordinere konsernets energitiltak og støtte bankens kunder i sin innsats.

– Vi står overfor en klimakrise som fører til at vi fremskynder ankomsten av grønn finansiering, erstatningen av fossilt brensel og det å ta fatt på den enorme oppgaven med å gjøre energiomstilling tilgjengelig for alle våre kunder, fra store bedrifter til de mest beskjedne husholdningene, sier konsernsjef Philippe Brassac.