Dette er de rikeste arvingene
Mange unge kryper oppover på rikinglisten – og flesteparten av dem er arvinger.

Seks av de 30 nordmennene med størst ligningsformue i 2021 var født etter 1990. Det er dobbelt så mange som i 2019.
Mens SalMar-arvingen Gunnar Magnar Witzøe (29) hadde både mest i inntekt og størst ligningsformue i fjor, er det flere arvinger som bemerker seg på listen i år.
Witzøe og faren sitter gjennom Kverva Industrier på over halvparten av aksjene i selskapet, som har en markedsverdi på 49,8 milliarder på Oslo Børs.
På syvende og åttende plass over de med størst formue finner man Ferd-arvingene Alexandra (26) og Katharina Andresen (27), som begge har i overkant av 4,9 milliarder kroner i ligningsformue.
Allerede i 2007 overførte far Johan H. Andresen 80 prosent av aksjene i selskapet til døtrene, og de har i flere år vært på listene over verdens yngste milliardærer. Storesøster Katharina har uttalt at hun vil innta familieimperiet med tiden, mens lillesøster Alexandra etter planen skal drifte et enormt hestesenter i Rygge, ifølge Kapital.
Retail-arvinger
Like etter finner man Reitan-arvingene Magnus (47) og Ole Robert (51), på niende og tiende plass med en formue på henholdsvis 4,9 og 4,8 milliarder kroner.
Far Odd Reitan eier og drifter Reitangruppen, der Rema 1000 er den største dagligvarekjeden. Begge sønnene har hatt ledende roller i konsernet, men det er Ole Robert som er utpekt til å en dag ta over toppsjefjobben.
Skipsreder-arving
Else Helene Sundt kommer på femteplass blant de som tjente mest i 2021, med en inntekt på 503,8 millioner kroner og en ligningsformue på 4 milliarder kroner. 43-åringen er sammen med broen Christan arving etter skipsrederen Petter Sundt, som gikk bort i 2007.
Søsknene overtok da eierskapet av investeringsselskapet Sundt AS, som ifølge Kapitals beregninger var verdsatt til 5,2 milliarder kroner i 2007. Begge holder en lav profil – Helene bor i Norge, mens Christian bor i California i USA.
Høy formue – lav inntekt
Det er også flere retail-arvinger å finne på listene. Brødrene Karl Edvard (26), Finn Hartvig (28) og Peder Oskar Johannson (23) er å finne på 19., 20., og 21. plass – alle med 2,3 milliarder i formue. Far Johan Johannson er styreleder og eier over 70 prosent av Norgesgruppen, og er ifølge Kapital god for 61,5 milliarder kroner.
Inntektene er derimot mer sjenerte, med henholdsvis null, 514.037 og 263 kroner i inntekt i fjor.
På 29. plass finner man Gunnar Frederik Selvaag, som står oppført med 1,9 milliarder i ligningsformue. Sammen med bror Olav, som har 1,1 milliarder i formue, og far Ole Gunnar, med sine 286 millioner kroner, styrer de eiendomsselskapet Selvaag Gruppen.
På 30. plass kommer Thomas Wilhelmsen, som er sjef i Wilhelmsen-konsernet etter at faren Morten Wilhelm Wilhelmsen gikk bort i 2020.
Røkke-barna
Det slo ned som en bombe da Aker-sjef Kjell Inge Røkke kunngjorde at han skulle flytte til Sveits tidligere i år. Mens Røkke er på andreplass med en ligningsformue på 17,8 milliarder kroner, har barna Elisabeth (35) og Kristian (39), som fortsatt bor i Norge, vesentlig mindre.
De skal likevel ha nok til salt i grøten med henholdsvis 371 og 354 millioner kroner i ligningsformue.
Spetalen-nykommere
Søstrene Jenny og Sophie Stray Spetalen står for første gang oppført med flere millioner i formue. Jenny stod oppført med 31,4 millioner i ligningsformue, mens Sophie hadde 20,5 millioner.
Begge fikk hver sin vestkantbygård av pappa investor Øystein Stray Spetalen tidligere i år.