<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Så mye tjente influencerne

De norske influencerne håvet inn i fjor. Her er oversikten over dem som tjente mest.

  Publisert 7. des. 2022 kl. 09.58
  Oppdatert 7. des. 2022 klokken 13.57
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 271 ord
  INNTEKTSTOPPEN: Morten Hegseth, Martine Lunde, Emma Ellingsen, Jørgine Vasstrand, Isabel Raad, Emilie Voe Nereng, Sophie Elise og Lasse Matberg Foto: NTB/FA

  Mange unge drømmer om å bli influencere og når skattelistene nå har kommet ut, er det ikke vanskelig å forstå at flere og flere trakter etter å få oppmerksomheten vendt mot seg.

  Helt på topp troner Jørgine Vasstrand eller «Funkygine» som har laget laget seg et velkjent merkenavn innen trening og helse. Hun tjente 7,8 millioner kroner i fjor, nær dobling fra fjoråret. De siste årene har hun vært programleder i NRK-serien «Norges tøffeste» og deltatt i TV 2s «Skal vi danse». 

  Skattelistene: Så mye tjente Witzøe, Haaland og Sophie Elise
  Skattelistene er ute, og nå vet vi hvor mye kjendiser, politikere, milliardærer og idrettsfolk tjente i 2021.

  Like bak kommer Sofie Steen Isachsen, bedre kjent som Sophie Elise, med sine 7,2 millioner. Det er opp fra 2,6 millioner – nesten en tredobling fra i fjor. Opprinnelig kjent som rosablogger fra Harstad har hun nå lansert egen bok, fått egen podcast på NRK og kommet med eget sminkemerke. 

  Første mannlige influencer er Morten Hegseth med inntekt på 6,4 millioner kroner. Han figurerte som dommer i «Skal vi danses» all-stars-sesong i år og driver podcast i tospann med Vegard Harm.

  Deretter kommer Paradise-deltakerne på rekke og rad. Isabel Raad rakte sammen 3,9 millioner kroner i fjor, mens Martine Lunde tjente 2,4 millioner. Søndag ble det kjent at hun solgte klær for 1 million på bare ti minutter via en livesending.

  Beautyinfluencer Eveline Karlsen figurer overraskende langt nede på listen over dem som tjener best. Hun tjente 1,6 millioner kroner i fjor. Undersøkelser i regnskapet viser imidlertid at selskapet hennes Eveline Karlsen AS dro inn hele 14 millioner kroner i fjor før skatt. Det kan se ut som hun holder inntektene i selskapet for å spare skatteutgifter. 

  Se hele oversikten i tabellen under: