<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Handelsbanken: – Resesjonsfrykt preger fortsatt markedet

    Publisert 8. des. 2022 kl. 10.26
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 208 ord
    FØLGER UTVIKLINGEN I USA: Sara Midtgaard og Marius Gonsholt Hov i Handelsbanken. Nils Kristian Knudsen i bakgrunnen. Foto: Ivan Kverme

    De siste dagene har pilen pekt ned på New York-børsen, samtidig som de lange rentene faller.

    «Resesjonsfrykt preger fortsatt markedet og rentekurven er videre invertert. Fallet i lange renter har pågått i noen uker nå, men det videre fallet i går skyldes trolig også av atomtrussel fra Putin. Differansen mellom 10 år og to års statsrente i USA er på det mest negative siden 80-tallet», skriver Handelsbanken i en oppdatering torsdag.

    30-åringen har også falt markant gjennom onsdagen og bunnet ut på 3,4 prosent, det laveste nivået siden september.

    Redd Fed strammer inn for mye

    «Fallet i lange renter kan også være en refleksjon av at markedet er redd for at Fed nå strammer inn for mye, slik at de presser frem en resesjon i amerikansk økonomi», skriver Handelsbanken.

    Futures indikerer at det går mot en svakt positiv start på New York-børsen. Klokken 14.30 slippes nye tall som viser utviklingen i antall førstegangssøkende til ledighetstrygd i USA.

    «Julerallyet er sjelden så sterkt som mellom det andre og tredje presidentåret i USA, og historisk sett har effekten vært sterkest i perioden 15. desember til 8. januar. Jeg tror nye inflasjonstall vil kunne bidra på en positiv måte når det gjelder jule- og nyttårsrallyet», sa analysesjef Petter Slyngstadli i Norne Securities til Finansavisen tidligere denne uken.