<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Astrocast til værs på millionavtale

Astrocast stiger kraftig på børsen etter å ha meldt om en millionkontrakt. De siste to ukene er aksjen opp 180 prosent.

Publisert 8. des. 2022 kl. 13.50
Oppdatert 8. des. 2022 klokken 13.53
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 270 ord
TIL VÆRS: Astrocast stiger kraftig på børsen etter å ha meldt om en avtale verdt flere millioner dollar. Her ledelsen, til venstre adm. direktør Fabien Jordan. Foto: Astrocast

 

Det lille sveitsiske satellittselskapet Astrocast skjøt fart på Oslo Børs torsdag formiddag etter at selskapet meldte om en avtale med teknologiselskapet ArrowSpot.

Ved 13.45-tiden lå selskapet opp 50 prosent til 12,95 kroner pr. aksje. Oppgangen fortsetter den oppadgående trender, der Astrocast-aksjen i løpet av bare to uker har steget med nær 180 prosent.

Volumet er imidlertid beskjedent, der det ved 13-tiden har blitt omsatt aksjer for i overkant av 6,2 millioner kroner i løpet av dagen.

Til tross for den enorme oppgangen de siste par ukene, ligger Astrocast-aksjen bare drøyt 3 prosent over tegningskursen da selskapet gikk på børs i juni i år. Aksjen falt jevnt og trutt med nær 60 prosent frem til 25. november, da aksjen gjorde et byks.

Millionavtale

Selskapet skriver ikke konkret hvilke summer det er snakk om i avtalen, men skriver at det dreier seg om flere millioner dollar. Avtalen går ut på en masseproduksjon av ArrowSpots ArrowTrack SAT-enhet, samt maskinvareintegrasjon og satellitt-IoT-tilkoblinger i en treårsperiode.

«Når masseprodusert, vil ArrowSpots avanserte hybride kommunikasjonssporingsløsning – ArrowTrack SAT – kombinere mobil- og satellittkommunikasjonsnettverkstilgang. Ved å integrere Astrocasts teknologi i ArrowTrack SAT og koble til Astrocasts nanosatellittnettverk, vil ArrowSpots kunder oppnå full synlighet av sine forsyningskjeder og flåter – og gi dem effektiv global styring av sine eiendeler til en overkommelig pris,» skriver selskapet i meldingen.

Da Astrocast gikk på børs i sommer, var hjørnestensinvestoren et syndikat ledet av amerikanske Adit Ventures. Andre, store aksjonærer i selskapet er Palantir, Private Equity-selskapet DAA Capital Partners, og såkornsfondet Primo Space Fund.

Selskapet har tidligere kommunisert at det valgte å notere seg på Oslo Børs da Norge var et godt marked for å hente finansiering og finne nye kunder.