<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Millionavtale sendte aksje til himmels

Romfartsrakett og dronestyrt utgjorde ytterpunktene i handelen på Oslo Børs torsdag, som endte med 0,6 prosents oppgang for hovedindeksen.

  Publisert 8. des. 2022 kl. 16.29
  Oppdatert 8. des. 2022 klokken 18.42
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 522 ord
  OPPGANG: På Oslo Børs torsdag, etter to dager med fall. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

                                       

  Oslo Børs endte opp 0,61 prosent til 1.190,02 poeng torsdag, etter to dager med fall. Oppgangen ble ledet av en oppgang i oljeprisene, som også løftet oljeaksjene høyere.

  Ved børsslutt var Brent-oljen opp 0,8 prosent til 77,76 dollar fatet. WTI-oljen var opp 2,1 prosent til 73,54 dollar pr. fat. På samme tid onsdag sto Brent-oljen i 79,70 dollar pr. fat. I løpet av dagen fikk prisene seg et løft av nyheten om at Keystone-rørledningssystemet i Nord-Amerika var blitt stengt på grunn av oljelekkasje.

  Equinor steg 1,3 prosent til 365,35 kroner, Aker BP steg 0,4 prosent til 305,70 kroner, mens Vår Energi steg 0,3 prosent til 34,48 kroner. Equinor meldte onsdag kveld om en ny havvindlisens utenfor California. Vår Energi er på sin side løftet frem som toppvalg av SpareBank 1 Markets.

  Frontline steg 4,9 prosent til 129,60 kroner. John Fredriksen har solgt seg ned i Euronav rett før Frontlines formelle tilbud om kjøp av aksjer i det belgiske rederiet skal foreligge, noe som har vakt oppsikt. Tankkonkurrent Hafnia steg 3,2 prosent til 52,30 kroner.

  Norsk Hydro steg 1,4 prosent til 74,66 kroner, etter nyheten om kjøpet av tyske Hueck, som leverer vinduer, dører og fasadesystemer i aluminium samt ekstruderte aluminiumsprofiler.

  Mowi steg 0,4 prosent til 151,45 kroner, og SalMar steg 2,7 prosent til 352,20 kroner. Fearnley-analytiker Nils Thommesen har delt ut kjøpsanbefalinger til samtlige lakseaksjer han dekker i en ny oppdatering, inklusive de to oppdrettsgigantene.

  Storebrand falt 1,1 prosent til 84,68 prosent, samme dag som forsikringsgiganten avholdt kapitalmarkedsdag. Der var kommunikasjonen at konsernet er i rute for nå sine vekstmål, og at mer enn halvparten av resultatet skal deles ut som utbytte.

  Aksjen som steg aller mest torsdag, var Astrocast. Selskapet er tildelt en avtale med ArrowSpot verdt flere millioner dollar, som går ut på at Astrocasts teknologi skal integreres i ArrowSpots løsning for kommunikasjonssporing. Astrocast endte opp 35,0 prosent til 12,15 kroner – og er opp 106 prosent seneste måned.

  Solstad Offshore steg 4,6 prosent til 32,00 kroner etter meldingen om nye, lange Equinor-jobber på britisk sokkel. Offshorerederiet er i ferd med å legge bak seg et meget sterkt år på børs, med en kursoppgang på pene 486 prosent hittil i 2022. DOF , som før helgen meldte at selskapet ikke ser noen annen utvei enn å begjære rekonstruksjonsforhandlinger, steg forøvrig 15,6 prosent til 1,10 kroner.

  Aksjen som falt aller mest, var Nordic Unmanned . Droneselskapet har gjort en emisjon på 70 millioner kroner til en tegningskurs på 6,00 kroner, langt under sluttkursen på 11,40 kroner onsdag. Kursfallet ble på 48,3 prosent til 5,90 kroner.

  Canopy Holdings ble nest svakeste aksje med et kursfall på 15,0 prosent til 51 øre. Selskapet la torsdag morgen frem tall for regnskapsmessige andre kvartal torsdag morgen, som viste et driftsunderskudd på nær 25 millioner kroner.

  Flyselskapet Norse Atlantic la frem trafikktall for november, som viste at selskapet fraktet 29.800 passasjerer, rundt en halvering fra måneden før . Samtidig kommuniserer selskapet at det mener regjeringens planlagte flypassasjeravgiftsøkning kan tvinge flyselskaper til å droppe direkteruter til og fra Norge. Norse-aksjen endte ned 5,2 prosent til 2,30 kroner.