<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Investeringsbankens favoritter for 2023

Cowen-analytikerne har pekt ut aksjene de mener er undervurderte og som kan gjøre det bra til neste år. 

Publisert 11. des. 2022 kl. 11.59
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 580 ord
UNDERVURDERTE AKSJER: Cowen-analytikerne har plukket aksjer de tror kommer til å gjøre det bra i til neste år. Foto: Bloomberg/Dreamstime

Investeringsbanken Cowen & Co har sett på en rekke sektorer og plukket ut de aksjen som de mener ikke får den æren de fortjener. Analytikerne i banken har plukket aksjer innen blant annet helse, teknologi og industri. 

Tror på biosimilarer

Innen helse anbefales Cigna Corp, som tilbyr muligheter innen biosimilarer (biotilsvarende legemidler, red. anm.), som er en god grunn til at aksjen er analytiker Gary Taylors toppvalg for året, skriver MarketWatch.

Ifølge Taylor handles Cigna til det laveste multiplumet i sin gruppe, har den nest laveste prosentandelen av kjøpsvurderinger på salgssiden. I tillegg er selskapets viktigste fundamentale risiko (resesjon og ledighet) er regnet inn av markedet, mener analytikeren. 

Trekker frem varehandelsgigant

Et annet selskap som trekkes frem er Costco Wholesale. Varehandelskjeden kommer med på grunn av dens lave priser, deres erfaring med varelagre og et økonomisk bakteppe som kan være til fordel for dem, med mange kunder som nå ser etter gode tilbud. 

«Vi tror Costcos volumfokuserte salg, varedrevne (snarere enn kategoridrevne) sortiment og store operasjoner posisjonerer selskapet foran konkurrentene i et miljø med inflasjons- og forsyningskjedeutfordringer,» skriver Cowen-analytiker Oliver Chen i en analyse. 

Tror på Netflix-comeback

Et annen aksje Cowen-analytikerne mener har underprestert er Netflix. 2022 har vært et forferdelig år på børsen for strømmekjempen, etter at de første årene under pandemien var fantastiske, og selskapet er ned 46 prosent på Nasdaq når det gjenstår tre uker av året. 

Men bevæpnet med et nytt inngangsnivå med reklame og en plan om å kutte ut nærmere 100 millioner delte kontoer, tror Cowens analytiker John Blackledge at det er på tide å se på aksjen igjen. 

– Vi erkjenner at investorer sannsynligvis har begynt å prise inn noen av fordelene fra annonsetrinnet, men potensielle oppside fra denne innsatsen er sannsynligvis fortsatt undervurdert, skriver Blackledge.

Undervurderte legemiddelselsakaper

Biomarin Pharmaceutical er en aksje som Cowen-analytiker Phil Nadeau sier har potensialet til å være en en «top performer» i 2023. 

«I løpet av 2023 forventer vi at Voxzogos sterke lansering vil fortsette, og at Roctavian blir godkjent av FDA,» skriver Nadeau. 

Ifølge MarketWatch kan en vellykkede lanseringer for begge disse føre til en samlet årlig vekst i inntektene på 17 prosent frem til 2027, noe som vil være blant de høyeste innen bioteknologi. Nadeau mener også at Wall Street er i overkant forsiktige med sjansene for FDA-godkjenning av Roctavian, som han tror er svært sannsynlig at vil gå igjennom.

Et annet legemiddelselskap som blir trukket frem er AstraZeneca. Analytiker Steve Scala mener selskapet kommer med lovende nye produkter, i tillegg viser han til selskapets resultatvekst pr. aksje, som han mener mener må være blant de beste i bransjen, selv om aksjekursen ikke reflekterer dette.

Teknologi og forsvar

Blant teknologiselskaper trekker Cowen frem Workday og Analog Devices. 

For Workday mener investeringsbanken at investorer undervurderer hvor diversifisert virksomheten deres er sammenlignet med hvordan det var da pandemien slo inn. 

Mens for Analog Devcies mener Cowen-analytikerne at selskapet har «best-in-class»-marginer kapitalavkastningsprofil med en modell som investeringsbanken mener er godt posisjonert for å opprettholde 10 prosent årlig utbyttevekst, skriver MarketWatch. 

Det amerikanske forsvarsselskapet Raytheon Technologies er også et selskap som det forventes at vil få en opptur i 2023. Ifølge analytiker Cai von Rumohr er ikke den forventede oppgangen som vil være drevet av økt satsing på forsvar og militære i 2024 og -25 priset inn i aksjen.

Starten på en syklus

Det siste selskapet som trekkes frem er Caterpillar. Cowden mener at verdens største produsent av bygge- og anleggsmaskiner er i begynnelsen av en god syklus, som kan få en topp i 2024 eller senere, skriver Cowens Matt Elkott.

«Nylige kontroller tyder på at infrastrukturprosjekter begynner å sildre inn i maskinsektoren, og sannsynligvis starter en flerårig syklus.»