<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Storaksjonær vil kaste Musk

Tesla-aksjen har hatt den verste uken siden 2020 samtidig som Elon Musk måker ut aksjer. Det gjør at storaksjonær vil ha en ny konsernsjef.

Publisert 17. des. 2022 kl. 15.33
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 261 ord
Elon Musk Foto: Bloomberg

Tesla-aksjen har hatt sin verste børsuke siden 2020 og Elon Musk forsetter å selge aksjer for milliarder. Tesla avsluttet uken med en markedsverdi på under 500 milliarder dollar for første gang siden november 2020 og nå vil en stor aksjonær i elbilprodusenten at Elon Musk skal trekke seg som konsernsjef.

Siden november 2021 har Elon Musk solgt aksjer i stor stil. Sent onsdag annonserte Musk at han hadde solgt Tesla-aksjer for mer enn 3,5 milliarder dollar, som tilsvarer nærmere 35 milliarder kroner. Ifølge MarketWatch og Dow Jones Market Data har Musk solgt aksjer i Tesla for 39,3 milliarder dollar de siste 13 månedene.

De siste salgene er knyttet til Musks oppkjøp av den sosiale medieplattformen Twitter, som han kjøpte for rundt 44 milliarder dollar tidligere i år. Det er andre gang han har solgt aksjer siden han landet den endelige avtalen i oktober.

Tredje største aksjonæren vil kaste Musk

Musk har angivelig tilbrakt mye av tiden sin på Twitter, noe som ser ut til å ha gjort noen fremtredende Tesla-investorer bekymret for fremtiden til elbilprodusenten. Leo Koguan, Teslas tredje største individuelle aksjonær, ba offentlig om en ny konsernsjef på Twitter denne uken.

Analytikerne har også den siste tiden uttrykt sin bekymring rundt Musk sin tidsbruk på Twitter og salg av aksjer. Wedbush-analytiker Daniel Ives skrev torsdag at Musk heller bensin på bålet ved å selge aksjer i Tesla og prioritere tiden sin på Twitter. Han følger opp med at Musks salg legger et massivt press på aksjen og at det er en av årsakene til at Tesla har gjort det dårligere enn markedet den siste tiden.