<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

If kjøper Viking

Publisert 28. nov. 2019 kl. 09.00
Oppdatert 28. nov. 2019 klokken 10.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 159 ord
TAR OVER: If har kjøpt Viking. Foto: Viking

Forsikringsselskapet If kjøper hundre prosent av aksjene i Viking Redningstjeneste Topco AS. Prisen for dette er på 325 millioner kroner. 

– If og Viking har samarbeidet i mange år, og passer godt sammen. Avtalen sikrer et enda tettere samarbeid, som vil være en fordel både for bileiere og partnerne våre i bilbransjen, sier konsernsjef Morten Thorsrud i If.

Transaksjonen må få godkjenning av konkurransemyndighetene i Norge og Sverige. Det forventes at dette vil være på plass tidlig i 2020. Carnegie har vært rådgiver finansielt, mens Advokatfirmaet Wiersholm har vært juridisk rådgiver. 

– Vi er veldig fornøyd med avtalen, og ikke minst stolte over å bli en del av Nordens største forsikringskonsern. If som eier gir Viking store muligheter til å videreutvikle virksomheten. Vi er nå i posisjon til å utvide både geografisk og innenfor nye forretningsområder, sier konsernsjef Hans Petter Semmelmann hos Viking Redningstjeneste.