<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gjensidige vil dele ut 2 milliarder i utbytte og slår forventningene

Gjensidige fikk et resultat før skatt på 2 milliarder kroner i tredje kvartal og vil dele ut 2 milliarder i et ekstraordinært utbytte.  Forsikringsresultatet er det sterkeste noensinne.

    Publisert 20. okt. 2021 kl. 07.02
    Oppdatert 20. okt. 2021 klokken 08.25
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 434 ord
    TALL: Gjensidige Forsikring og konsernsjef Helge Leiro Baastad legger frem tall for tredje kvartal.  Foto: Ivan Kverme

     

    Gjensidige Forsikring fikk et resultat før skatt på 2 milliarder kroner i tredje kvartal, noe som er omtrent på samme nivå som i samme kvartal i fjor.  

    Resultatet fra skadeforsikringsvirksomheten, målt ved forsikringsresultatet, ble 1,8 milliarder kroner, tilsvarende en combined ratio på 76 prosent. Det er et rekordhøyt forsikringsresultat, melder Gjensidige. I samme kvartal i fjor var forsikringsresultatet 1,5 milliarder kroner og combined ratio 78,2 prosent.

    På forhånd var det ventet at Gjensidige Forsikring ville levere et resultat før skatt på 1,8 milliarder kroner, ifølge TDN Direkt. Forsikringsresultatet og combined ratio var ventet til henholdsvis 1,5 milliarder kroner og 80,2 prosent.

    Finansresultatet ble 208 millioner kroner i kvartalet, mot 551 millioner kroner i samme kvartal i fjor. På forhånd ventet analytikerne et finansresultat på 340 millioner kroner.

    2 milliarder i utbytte

    Styret har vedtatt utdeling av overskuddskapital på 2 milliarder kroner,  tilsvarende 4 kroner per aksje. Vedtaket er basert på fullmakt styret fikk til å beslutte utdeling av utbytte, fra generalforsamlingen som ble avholdt 24. mars 2021. 

    «Utdelingen er i tråd med den nåværende kapitalstrategien og utbyttepolitikk. Utbetaling av utbyttet er avhengig av godkjennelse fra Finanstilsynet. Relevante nøkkeldatoer vil bli annonsert ved godkjennelse», fremgår det. 

    – Vi er veldig fornøyde med de sterke resultatene vi fortsetter å levere. Vi vil fortsette å fokusere på vekst i våre markeder. Sammen med sterk og effektiv drift og dedikerte medarbeidere er dette en forutsetning for å levere solide resultater og attraktiv avkastning, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i børsmeldingen.

    Defensiv aksje

    Gjensidige er en defensiv aksje og har ikke hatt den samme farten på Oslo Børs som mange andre sektorer den seneste tiden. Gjensidige-aksjen er opp 11 prosent hittil i år. Til sammenligning er Oslo Børs opp 24 prosent.

    Aksjekursen nådde en topp i august på 212 kroner, men har etter dette falt til rundt 200 kroner.

    Ifølge Bloomberg er det fem analytikere som har en kjøpsanbefaling på Gjensidige, 10 analytikere har en holdanbefaling, mens 6 analytikere har en salgsanbefaling.

    Gjennomsnittlig kursmål er på 210,81 kroner, noe som gir en oppside på 4 prosent til gårsdagens sluttkurs.

    Gjensidige Forsikring

     
    (Mill. kr) 3.kv/21 3.kv/20 TDN-konsensus
    Premieinntekter 7.516 6.949 7.367
    Forsikringsresultat 1.804 1.512 1.460
    Finansresultat 208 551 340
    Resultat før skatt 2.022 2.048 1.796

    Gjensidige Forsikring

     
    • Gjensidige Forsikring er Norges største skadeforsikringsselskap med en drøy fjerdedel av markedet.
    • Tilbyr forsikring til privatpersoner og næringslivet i Norge, Sverige, Danmark og de tre baltiske landene. 
    • Er et resultat av en lang serie fusjoner på 90-tallet. 
    • Konsernsjef er Helge Leiro Baastad.