<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Brannerstatningene hittil i år er de høyeste på mange år

I årets ni første måneder ble det betalt ut 2,1 milliarder kroner i erstatning etter branner her i landet, en økning på 13 prosent fra samme periode i fjor.

Publisert 4. des. 2021 kl. 14.29
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 137 ord
ÅRETS VERSTE: Desember er årets verste brannmåned. De siste tre årene er brannerstatningene i desember på til sammen 800 millioner kroner. Illustrasjonsfoto: NTB

Økningen skyldes blant annet en svært kald vinter på Østlandet med mye fyring sist vinter, ifølge Finans Norge.

– Mange sprengfyrer allerede med ved siden strømmen er dyr, men vær alltid forsiktig ved bruk av åpen ild, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal.

Tørrkoking og feil bruk av elektrisk utstyr forårsaker også mange branner.

Desember er årets verste brannmåned. De tre siste årene er brannerstatningene i desember på til sammen 800 millioner kroner, viser tall fra Finans Norge.

– Alkohol og bruk av levende lys kan være en livsfarlig kombinasjon. LED-julelys kan være et godt alternativ i juledekorasjonen, sier Neverdal, som ber folk om å skifte batteri i røykvarsleren.

– Det er smart å få skiftet batteri i røykvarsleren nå, samt sjekke at den fungerer skikkelig. Vi vet at røykvarslere som virker som de skal, redder liv, sier hun.