<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Krever positiv PCR-test for å betale ut på forsikringen

Dersom du tester positivt for coronaviruset rett før du skal ut på reise, må du kunne vise frem en positiv PCR-test for å få dekket avbestillingen av Fremtind.

    Publisert 27. jan. 2022 kl. 15.56
    Oppdatert 1. feb. 2022 klokken 15.11
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 115 ord
    KREVER PCR-TEST: Fremtind Forsikring, ledet av Turid Grotmoll. Foto: Fremtind

    – For at du skal få dekket avbestilling av reise grunnet coronasmitte, trenger vi en positiv PCR-test. Denne er også knyttet til deg personlig. Legeattest fungerer også, som ved annen sykdom, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til Sparebank 1 og DNB.

    En hjemmetest er godt nok for å registrere til norske myndigheter at du har fått corona, men flere land krever PCR-testresultat ved innreise.

    – Vi er klar over at dette kan skape enkelte utfordringer for noen. Vi vurderer fortløpende hvilken dokumentasjon vi krever fra våre kunder, slik at dette er både enkelt og rettferdig for flest mulig. Foreløpig krever vi PCR, men pandemien utvikler seg hele tiden, så det kan endre seg, sier Nielsen.

    (©NTB)