<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Voss frykter skader for minst 100 millioner etter flommen

Flommen har trolig gjort skade for minst 100 millioner på Voss og Evanger. Totalt er skadene på Vestlandet likevel mindre enn forsikringsselskapene fryktet.

Publisert 13. nov. 2022 kl. 18.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
TRESIFRET MILLIONBELØP: Kommunen frykter skader for et tresifret millionbeløp for Voss-området og Evanger. Foto: NTB

– Det totale skadeomfanget ser per nå ut til å være mindre enn det vi først fryktet. Men det er viktig å presisere at for mange av dem som er rammet, spesielt på Voss og i omegn, så er skadene omfattende, sier pressekontakt Line Marcelius i Gjensidige i en pressemelding.

Så langt har forsikringsselskapene fått inn rundt 100 skademeldinger, ifølge NRK og TV 2.

Finans Norge opplyser til NTB at en mer sammenfattet, foreløpig oversikt først kommer mandag.

– Vann som trenger inn gjennom grunnen, typisk i grovkjellere, og vegg og tak utgjør de fleste skadene. Fra tidligere hendelser ser vi at dette gir en kostnad på mellom 50–100.000 kroner per skade, sier Marcelius.

Varaordfører Sigbjørn Hauge i Voss tror verdier for over 100 millioner har gått tapt i kommunen.

– Det er sikkert skader for et tresifret millionbeløp for Voss-området og Evanger. Da tenker jeg på alt av skader, både kommunalt og annet, anslår Hauge overfor Bergens Tidende.

Kommuneledelsen omtaler flommen som den nest verste i moderne tid på Voss. Kommunen har også opplyst at flommen antakelig er den verste som har rammet tettstedet Evanger.

(NTB)