<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ser stor oppside i forsikringskjempe

Berenberg mener Storebrand er mer overbevisende enn noen gang, og ser en oppside på nesten 30 prosent i aksjen. 

Publisert 13. des. 2022 kl. 09.01
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 166 ord
OPPSIDE: Flere meglerhus tror på kursfest for Storebrand og konsernsjef Odd Arild Grefstad fremover. Foto: Eivind Yggeseth

 

I en oppdatering tirsdag kommer det frem at Berenberg oppjusterer kursmålet for Storebrand med 9 prosent, fra 100 kroner til 109 kroner. Samtidig gjentar meglerhuset kjøpsanbefalingen på den norske forsikringskjempen. 

Det tilsvarer en oppside på nærmere 30 prosent før børsåpning tirsdag. 

«Selskapets investeringstese er mer overbevisende enn noen gang gitt virksomhetens unike kombinasjon av strukturelt voksende og kapitallette inntjening og finansielle eiendeler som etterhvert forventes å generere betydelig kapital,» skriver Berenberg i oppdateringen. 

Positive meglerhus

Oppdateringen fra Berenberg kommer dagen etter at DNB Markets-megler Gjermund Bråten i Finansavisens børsintervju pekte ut Storebrand som en nordisk favoritt. Bråten mener at lavere kapitalkrav burde resultere i merkbart høyere utbytter og tilbakekjøp av aksjer i de kommende årene.

– Storebrand er perfekt posisjonert for å ta del i strukturell vekst innenfor innskuddspensjon og langsiktig sparing, sa Bråten til Finansavisen. 

Tidligere i adventstiden har også Danske Bank oppjustert estimatene sine, og har satt kursmålet på 93 kroner pr. aksje, mens Pareto har gjentatt sitt kursmål på 100 kroner pr. aksje. Begge med kjøpsanbefalinger.