<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Røkke om superyachten: – Ser for meg å tilbringe to måneder i året på båten

Kjell Inge Røkkes nye yacht skal være klar til drift fra 2021. Aker-toppen røper nå planen for REV Ocean. 

Publisert 13:27 27. apr. 2020
Oppdatert 16:54 27. apr. 2020
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 303 ord
PLANENE KLARE: Kjell Inge Røkke. Foto: Iván Kverme

I et ferskt intervju med Forbes har den norske milliardæren åpnet opp om hva han vil gjøre med den nye yachen hans, REV Ocean. 

Den skal være klar til drift i 2021, og kom til Brattvåg i Møre og Romsdal sist høst. Det blir en av verdens største yacht på 182,9 meter. Prisen skal være på 350 millioner dollar. 

– Jeg ser for meg å selv tilbringe to måneder i året på båten, sier Røkke til Forbes.

Yachten skal som kjent ikke bare brukes til luksus og fritid. Den skal også ha åtte laboratorier og et fjernstyrt kjøretøy som skal kunne gå så dypt som 19.000 fot under vann. Røkke insisterer, ifølge Forbes, på at det er et forskningsskip. 

GIGANT: Slik så det ut da Kjell Inge Røkkes nye yacht kom til Norge i høst. Foto: Rev Ocean

Røkke sier han vil la forskere bruke yachten gratis for å rydde opp i søppel i havet, vurdere fiskebestander og måle nivået på vannet. Når forskerne ikke bruker yachten, vil Røkke gjøre det selv, eller så vil han leie den ut og donere inntektene til bevaringsprosjekter. 

Røkke er blitt Norges 5. rikeste person ifølge Kapital med en nettoformue på 36 milliarder kroner i 2019. Det meste av dette har han tjent i oljesektoren, som på baksiden av medaljen er kjent for å forurense miljøet. Nå vil han gjøre opp for de negative virkningene på klimaet.

– Jeg er en del av problemet, innrømmer Røkke.

Overfor magasinet mimrer Røkke tilbake til da han var ung. Han forteller om da han droppet ut av skolen i 9. klasse og slet med dysleksi. Røkke sier han fikk beskjed av læreren foran resten av klassen, at dersom han fikk seg førerkort, burde han se på seg selv som en suksess.