<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Det var et sjokk å flytte fra Dubai til Hokksund

Oljeingeniøren kjedet seg på jobb og kom i skade for å teste en fulldempet elsykkel en høstkveld. Det resulterte i et gründersirkus uten like

Publisert 29. juni 2021 kl. 11.07
Oppdatert 30. juni 2021 klokken 08.14
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 172 ord
FRA SCHLUMBERGER TIL FULL RULLE: Hans Kristian Nielsen (t.v) og Simon Haugan er oljeingeniørene som hoppet av fordi de kjedet seg på jobb. Nå skaper de business av dyre el-stisykler. Foto: Hans Kristian Korgh-Hansen

Oljeingeniør Hans Nilsen har reist verden rundt og jobbet som tekniker. En kompis overtalte ham til å flytte til Dubai og jobbe som skipsmegler. Nilsen var helt blank på forhandlinger, men kremmeren fant ut at han kunne tjene gode penger på å megle mat og drikke om bord. Det falt ikke i god jord på hovedkontoret. Nilsen flyttet med kone og datter hjem.

– Det var et sjokk å flytte fra Dubai til Hokksund, sier bergenseren.

Nå er tungolje byttet ut med sykkelolje, og sammen med Simon Haugan har han gründet Trye - et selskap som lever av å leie ut elektriske stisykler i prisklassen 65.000 - 90.000 kroner, holde kurs og guidede turer for privat- og bedriftsmarkedet. Nå er det bokstavelig talt full rulle, og de har allerede åpnet sin andre lokasjon på Norefjell.

Vi elsker besøk! Har du en historie du har lyst til å dele med oss har vi kaffen klar. Inviter deg selv på veienhit@finansavisen.no

Lytt til Veien hit på denne siden, eller abonner på Apple Podcasts eller Spotify.