<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SATS til all-time low – styrelederen hamstrer

SATS-aksjen dundret ned i «all-time low» torsdag. Nå har styreleder Hugo Maurstad økt eksponeringen kraftig.

Publisert 22. sep. 2022 kl. 14.34
Oppdatert 22. sep. 2022 klokken 14.53
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 303 ord
PÅ BUNNFISKE: Styreleder Hugo Maurstad i SATS. Foto: Anders Horntvedt

 

Styreleder og primærinnsider Hugo Lund Maurstad har gjennom sitt heleide Funkybiz AS kjøp 2 millioner aksjer i SATS til kurs 6,78 kroner, går det frem av en børsmelding. 

Maurstad ga dermed 13,6 millioner kroner for aksjene.

Etter dette er Maurstad oppe i 5 millioner SATS-aksjer.

Maurstad-kjøpet kommer samme dag som SATS-kursen har vært nede i «all-time low» på 6,55 kroner.

Kursen løftet seg bittelitt etter børsmeldingen, men er fortsatt ned over 4 prosent til 7,01 kroner så langt i dagens handel.

Analytikerslakt

Aksjen har vært i hardt vær den siste tiden, og har falt åtte av ni dager siden Pareto-analytiker Joachim Huse slapp sin analyse «Winter is coming». Her gjorde han kjøpsanbefalingen om til en salgsanbefaling og hamret kursmålet ned fra 20 til 8 kroner – et kursmål som altså er innfridd og vel så det.

– Vi ser at dagens strømforbruk er høyt og prisene ser ut til å stige videre i tiden som kommer. Til tross for at forbruket nok vil justeres noe ned, kommer dette til å slå veldig hardt på kostnadene til SATS og det er hovedårsaken til nedgraderingen, forklarte Huse overfor Finansavisen. 

– I tillegg jobber SATS med å få opp medlemsbasen og skru opp prisene. Når man har et bakteppe der kjøpekraften til konsumentene faller og det er veldig dyrt å leve, så tror vi det kan bli en vanskelig kombinasjon, fortsatte han.

Strømpakke skuffet

Analysen kom få dager etter Finansavisens oppslag «Strømprisen kan gi inntjeningskollaps i SATS.» 

Kepler Cheuvreux-analytiker Markus Borge Heiberg uttalte der at 1 krone høyere strømpris slår rundt 100 millioner kroner på selskapets årlige operasjonelle inntjening.

SATS-aksjen fikk seg et lite løft fredag 16. september, da regjeringen slapp sin strømpakke som inkluderer direkte støtte til bedriftene som sliter mest. 

Pakken vil dog ikke få stor betydning for SATS, og siden har altså nedturen fortsatt.